|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc78804
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2012
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
500 gr süt
2 Su Bardağı irmik
250 gr toz şeker
2 Yemek Kaşığı çam fıstığı
Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin. Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin. Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz.
|
Sütlü İrmik |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc78881
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
1,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Kg. süt
9 Çorba Kaşığı şeker
9 Çorba Kaşığı irmik
Sütü kaynatıp içersine irmik ve yağı ve edip 15 dakika kaynatın.borcama döküp buzdolabinda bekletin.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80364
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
1,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Litre süt
3 Yemek Kaşığı kakao
1 Adet vanilya
150 gr beyaz çikolata
8 Yemek Kaşığı irmik
6 Adet kedi dili bisküvi
12 Yemek Kaşığı toz şeker
1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. Mikserle birkaç dakika karıştırın. Bisküvileri üçe bölün, kuplara birkaç parça bisküvi koyun. üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin, kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın. Kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin. eyaz çikolatayı rendeleyin. (ya da küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80915
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet vanilin
9 Yemek Kaşığı irmik
1 Litre süt
9 Yemek Kaşığı toz şeker
İRMİK,ŞEKER VE SÜTÜ BİR KABA ALIP GÜZELCE KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM. KAYNAMAYA YAKIN VANİLİN VE MARGARİNİ EKLEYELİM. KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA İKİ DK KADAR DA KISIK ATEŞTE KARIŞTIRDIKTAN SONRA OCAKTAN ALALIM. TEPSİYE DÖKELİM.ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ VE TARÇIN İLE SÜSLEYELİM.
|
Sütlü İrmik Helvası |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83732
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 Gr Sana Hamurişi
3 Su Bardağı toz şeker
1 Paket dolmalık fıstık
2 Su Bardağı süt
2 Su Bardağı su
500 gr irmik
Sana hamurişini eritip fıstığı ve irmiği ekleyin ve kısık ateşte pembeleşene dek kavurun. Şeker ve suyu 5 dk kaynatıp şerbet yapın. İrmiğe önce kaynamış sütü sonra şerbeti ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Ocaktan alınca pilav gibi demlendirin.
|
|