| 
 
 
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
ata şenkal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102605 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2014 
3,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet incir
 
2,5 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı fındık
 
 
Derin bir tencereye sütü koyup kaynatın. İçine incirleri ekleyip 2 saat kadar bekletin, daha sonra içinden 5 tane inciri alıp ayırın. Kalan incirleri mikserden geçirin. Servis tabağına alıp incirleri koyup üzerine püre olmuş inciri dökün. Fındıkla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109445 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015 
3,625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Yarım Kg. kuru incir
 
1.5 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
150 gr. iri dövülmüş ceviz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya 1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
İncirleri bir kabın içine alıp, üzerine kaynarsu ekleyerek bekletelim. Bir tencerede yağı kızdırıp incirleri delikli kepçe ile çıkarıp tencereye ilave edelim. Karıştırarak 5 dakika çevirelim. Üzerine şekeri ve sütü ilave edip kaynatalım. İncirler yumuşadığında yan taraflarını bıçakla kesip içlerine bolca ceviz dolduralım. Servis tabağına dizip üzerine şekerli sütü gezdirip cevizlerle süsleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
minimor 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137139 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018 
1,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sek.com.tr
 
 
1 litre SEK Süt
 
75 gr SEK Tereyağı
 
10 kuru incir
 
1 kahve fincanı buğday nişastası
 
3 kahve fincanı toz şeker
 
Antepfıstığı
 
 
İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. SEK süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde SEK tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
hacı geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145874 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019 
845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 litre süt 
 
10 adet kuru incir 
 
1 kahve fincanı nişasta 
 
3 kahve fincanı toz şeker 
 
Dövülmüş fındık veya ceviz içi 
 
 
Süt, tencereye konur, yıkanıp doğranmış incirler ve nişasta sütün içine katılır. 
 
Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. 
 
Şeker ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. 
 
Kâselere sıcak sıcak boşaltılır ve soğumaya bırakılır. 
 
Üzerine bolca ceviz veya fındık içi dökülerek servis edilir. 
 
Yaz aylarında dondurma ile de servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
şeker şurubu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147731 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020 
1,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg süt
 
10 adet kuru incir
 
2 kaşık nişasta
 
1 çay bardağı şeker(isteğe bağlı)
 
1 paket vanilya
 
 
Kuru incirleri sıcak su ile 15 dk ıslatıyoruz.
 
Daha sonra tenceremize süt ,şeker vanilya ,nişastayı alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
 
Islanan incirlerimizi blender yardımı ile püre haline getirip sütümüze ilave edip 5 dk daha kaynatıyoruz.
 
Servis kaselerine döküp üzerini bezle kapatıp 3 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
 
Daha sonra buzdolabına 3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.
 
 
Not: İsterseniz hiç şeker koymadan yapabilirisiniz.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156876 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16-17 adet kuru incir
 
1 litre süt
 
4 su bardağı sıcak su
 
Üzeri için:
 
Toz antepfıstığı
 
Fındık
 
 
Kuru incirler bir kaba koyulur ve üzerine sıcak su eklenerek 20 dk kadar bekledikten sonra incirler alınır ve küp küp doğranır.
 
Eli yakmayacak şekilde ılık olan süte(yoğurt mayalama kıvamında) doğranan incirler eklenir ve blenderdan geçirilerek kaselere bölüştürülür üzeri örtü ile kapatılarak 2 saat bekletilir daha sonrasında üzeri süslenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.
 
 
 
  
 | 
Sütlü İncir Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172318 
Gönderme Tarihi: 28.May.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet kuru incir
 
1 kilogram süt
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
1 kahve fincanı buğday nişastası
 
Çekilmiş Antep fıstığı
 
 
İncirleri güzelce yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.
 
Ardından tencereye 1 çay bardağı kadar su ekleyin ve incirleri de ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
 
Süt ve nişastayı bir tencerede güzelce karıştırın. Daha sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Ardından şeker ve inciri de ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
 
Tatlınızı kaselere bölüştürüp soğuması için kenara alın.
 
Dilerseniz üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |