Kısa URL: https://ml.md/lc143667
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019
663 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket toz krem şanti
2 bardak süt
30 adet bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet havuç
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
4 adet havuç
8 yemek kaşığı toz şeker
3 adet havucu rendeleyip, toz şekerle birlikte 5-6 dakika pişirin. Soğutup, sütle hazırladığınız krem şanti, vanilya ve kırılmış bebe bisküvileriyle yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Üzeri için, bir tavada rendelenmiş havuçları ve toz şekeri su katmadan 10 dakika karıştırarak pişirin. İyice soğumasını bekleyin.
Düz bir tepsiye yaydığınız alüminyum folyonun üzerini bu karışımla kaplayın. Dolapta beklettiğiniz havuçlu harcı üzerine yayın. Folyoyla yuvarlayarak, silindir haline getirin. Her iki tarafını sıkıştırıp dağılmasını engelleyin.
Buzlukta 3 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc145061
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
586 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram havuç
5-6 adet sade bisküvi
Yarım çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz hindistancevizi
Havuçları soyup rendeledikten sonra tencereye aktarın.
Daha sonra tencereye toz şekeri ilave edin ve havuçlar suyunu çekene kadar yaklaşık 5-10 dakika boyunca pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı soğuması için dinlenmeye bırakın.
Kullanacağınız bisküvileri soğuyan havuçların içine ufalayın.
Fındıkları da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın ve karışımı yayvan bir kek kalıbının içine alın.
Karışımın kalıbın içine tamamen yerleşmesi için bir kaşığın tersiyle bastırarak yayın.
Toz krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve krema haline getirin.
Kremayı havuçların üzerine her yere eşit dağılacak şekilde yayıp üzerine hindistancevizini serpin.
Buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirdikten sonra hemen servis edebilirsiniz.