| 
 
 
 | 
Sütlü Gözleme | 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71560 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012 
3,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 çay bardağı süt tozu
 
2 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı erik marmelatı
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Şurup için; tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı sütle süt tozunu karıştırın. Yarım çay bardağı şeker ekleyip kısık ateşte kaynamasına izin vermeden bal kıvamına getirin ve soğumaya bırakın. Unu kalan sütle karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edin. Tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımdan kaşık kaşık aralıklı olarak tavaya dökün. Gözlemeleri önlü arkalı hafif kızartın. Kızaranları soğuk şuruba alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Gözlemeleri servis tabağına alın. Hazırladığınız süt balını ve erik marmelatını gözlemelerin üzerine gezdirerek dökün. Soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 21.10.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |