3 su bardağı ev eriştesi
 
1 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri İçin:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
1 su bardağı Erzincan tulum peyniri
 
Biberiye veya maydanoz
 
 
Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın.
 
1 yemek kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin. Ufalanmış Erzincan tulum peyniriyle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |