| 
 
 
 | 
Sütlü Çörek | 
  | 
Suzanna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Roma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23075 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 çay kaşığı damla sakızı
 
Susam
 
 
Sütü şeker ile kaynatın. Unu, karbonatı, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp sütlü şeker ile hamur yapın. İyice dövülmüş damla sakızını da katın. Yağlanmış tepsiye dökün, üzerine çırpılmış yumurta sürün. Bolca susam döküp, fırına verin.
  
 | 
Sütlü Çörek | 
  | 
Palamut Pilaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51698 
Gönderme Tarihi: 16.May.2010 
4,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bcrdağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı damla sakızı ya da yarım portakalın kabuğu
 
1 fincan susam
 
 
Sütü sekerle kaynatıp indirin. Un, karbonat, yumurta ve zeytinyağı katıp hamur tutun. Dövülmüş damla sakızı veya ince kıyılmış portakal kabuğu katın yağlanmış tepsiye döktükten sonra üstünü yumurtayla sıvayın, dilerseniz bolca susam serpip fırına verin.
 
 
 ML® Dostan için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü Çörek | 
  | 
feriha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68039 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011 
2,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tereyağı
 
3 su bardağı süt
 
1 paket maya
 
1.5 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yumurta
 
Aldığı kadar un
 
 
Tereyağı ile unu kavuruyoruz içi için. Sonra hamuru hazırlayıp açıyoruz ve kavrulmuş unu içine koyup sarıyoruz. Üzerine 1 yumurta ve 1.5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp, sonra üzerine sürüp fırına veriyoruz.
  
 | 
Sütlü Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159729 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021 
611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı un
 
20 gram kuru maya
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı toz karanfil
 
Bir parça dövülmüş damla sakızı
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Derin bir kaba unu eleyin. Kuru maya, toz şeker ve tuz katıp karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, sıvıyağ, toz karanfil ve damla sakızı ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için yarım saat ılık bir yerde bekletin. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
 
İki uzun şeridi örgü yapar gibi birbirinin içinden geçirip, iki ucunu birleştirerek çörekler hazırlayın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |