| 
 
 
 | 
SÜTLÜ BÖREK | 
  | 
siyahinci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6367 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006 
3,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin 
 
3 yufka
 
1 yumurta
 
250 gr. beyaz peynir
 
1 demet maydanoz
 
1 su bardağı süt
 
 
Margarini eritip ardından 3 yufkayı sırayla yağlayın. Yağlanmış yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi üçgen kesin. Hazırlanmış peynirli maydanozu içten kalın kenarlarına koyup köşelerinden katlamadan kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin üstünü geçecek kadar süt dökün. Börekleri sütün içinde yarım saat kalacak şekilde bekletin. Bunun sonunda hafifçe sıkarak sonra margarinle yağlanmış tepsiye börekleri sıralayın. Yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sütlü Börek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109448 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015 
2,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Yarım demet pazı
 
Yarım kahve fincanı sıvıyağ (pazıları kavurmak için]
 
1 adet iri soğan
 
2 adet yufka
 
1/4 çay bardağı sıvıyağ
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım, iki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim. Yarım kahve fincanı sıvıyağda önce pazıların saplı kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım. Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip, kavuralım. Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım. Yufkayı serelim; üzerine sıvıyağ sürelim. Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım. Yufkanın karşılıklı kenarlarını, kat yerlerine de sıvıyağ sürerek, bohça gibi kapatalım. İkinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye alalım. Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim. Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim. Söndürülmüş ama sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip, yufkaların sütü emmesini sağlayalım. Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım. Dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |