Kısa URL: https://ml.md/lc174641
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri için:
Yarım çay bardağı file badem
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin.
Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc144495
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
436 defa indirildi / yazdırıldı
130 gram kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri için:
Yarım çay bardağı file badem
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc69886
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
2,110 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı badem
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
Unu, margarinle birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave edip topaklanmaması için tahta bir kaşıkla karıştırın. Suyunu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Bademleri sıcak suda 15 dakika ıslatın ve kabuklarını soyun. Yarısını incecik kıyın ve çorba kaynarken içine katın. Piştikten sonra kalan bademleri tavada 1-2 dakika çevirip çorbaya ilave edin ve sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc9680
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr. badem
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
10 su bardağı (2 litre) et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Bademleri kaynar suya atıp 1 dakika kaynatın hemen süzün elinizle hafif hafif sıkarak kabuklarını ayıklayın. Bir miksere koyarak sütü ilave edin. Mikserle badem tamamen sütün içinde kayboluncaya kadar karıştırın. Sütlü bademi bir tencereye alın, unu ilave ederek iyice karıştırın. Başka bir tencerede et suyu ve tuzu bir kere kaynatıp karıştırarak bademli-unlu harca yedirin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatıp servis yapın.