|
Sütlaç (Ankara) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60218
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2011
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, bir litre suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pirinç unu, vanilin ve şekeri soğuk süte katıp, karıştırarak eritin. Sütlü karışımı, kaynayan pirinçlere ilave edip, kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir taşım daha kaynatıp, kâselere pay edin. Soğutup servis edin.
ML® Ankara Tava için tıklayın
ML® Ankara Tava (görsel)
|
Sütlaç (Ankara) |
|
yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc48208
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2010
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı mısır nişasta
1 paket vanilya
Sütlacı yapmak için; süt ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir tencereye koyun. Orta ısı ateşte, sürekli karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca toz şekeri katıp karıştırın. Vanilya ve nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda ezin.
Kaynayan sütten bir kepçe kadar alıp karışıma ilave ederek ılık hale getirin. Ilık hale gelmiş nişastayı sütlacı karıştırarak tencereye aktarın.
Sütlacı kısık ateşte, sık sık karıştırarak 30-35 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sütlacın cam kaselere ya da kup bardaklarına paylaştırın. Ve servise sunun. İsterseniz sütlacı toprak kaselere paylaştırıp fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra da servise sunabilirsiniz.
ML® Papalak Kömbesi için tıklayın ML® Bici Aşı için tıklayın
|
|