Kısa URL: https://ml.md/lc156338
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Üzeri için:
1 adet muz
Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başlayınca tereyağı ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın. Hindistancevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc158113
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı bal
1 tatlı kaşığı bal (dilerseniz miktarı artırabilirsiniz)
Üzeri için:
Kakao
Öncelikle süt ve nişastayı ocakta pişirin.
Daha sonra ocağın altını kapatın ve içine bal ekleyip karıştırın.
Karışımı bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz olması için elinizle yoğurun.
Elinizle yuvarlak toplar yaparak şekil verin ve üzerine kakao serpin.
Buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.