| 
 
 
 | 
Süt Soslu Kek | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72933 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012 
1,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket pirinç unu
 
250 gr tereyağ
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
4 yemek kaşığı kakao
 
2 su bardağı süt
 
 
Kek kalıbını yağlayın. Yumurtalar ve toz şekeri çırpın. Erimiş soğumuş tereyağ, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekliyip kek kalıbına dökün. 180 °C ısıtılmış fırında pişirin. Bir tepsiye ters çevirin. Üzerine sıcakken soğuk süt dökün. Emmesini sağlayın. Önce buzlukta sonra buzdolabında dondurup krem şanti ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
SÜT SOSLU KEK | 
  | 
yalın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23809 
Gönderme Tarihi: 13.May.2008 
2,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
4 yumurta
 
100 gr tereyağı
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 kahve fincanı süt
 
250 gr pirinç unu
 
üstünün sosu:
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı şeker
 
 
Yapılışı:
 
Yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağı, süt, kakao karıştırılır. Pirinç unu ilave edilip, yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz üstüne sıcak sütte karışmış şeker kekin üzerine dökülür. Buzdolabına konulur. Kekin yumuşak olması için devamlı buzdolabında beklemesi gereklidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |