| 
 
 
 | 
Süt Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154834 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2020 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
 
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
 
 
Birkaç türlü olur.
 
Kuzu yahut koyun etinden mikdâr-ı kifâye doğrayıp tuz ve biber bir iki saat miktarı terk oluna. 
 
Badehu bir tencereye vazedip üzerine çıkınca halis süt koyup köpüğü gelince birkaç taşım kaynadıktan sonra mezkûr et parelerini tencereden ba'de'l ihrâc soğutup kaide üzere şişe geçirip hafif ateşte aheste çevirir iken yine bir miktar süt âmâde edip ve ateş kenarında sıcak dura.
 
Kızarmaya başladıkta mezkûr sütten tavuk yeleğiyle gâh bî-gâh ondan tılâ edeler. Damlası ziyade oldukta cüzi dakîk-i hâs ekeler. 
 
Bu usul üzere hareket olunup tamam kızardıkta ateşten indirip bir tabak içine vaz birle üzerine tarçın ekip tenâvül buyuralar.
 
Pek hafif ve latif olur.
  
 | 
Süt Kebabı (Osmanlı Ramazan) | 
  | 
Bihter Erdemli 
Français Admin 
 
Kayıt: 09.01.2007 
Mesajlar: 6584 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26853 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008 
3,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
TC Kültür Bakanlığı
 
 
Koyun yahud kuzu etini kararca doğrayıp ve tuz biberleyip iki saat bırakmalı sonra bir tencerenin içinde süt ile biraz kaynattıktan sonra et parçalarını çıkarıp soğutmalı ve istenildiği zaman şişe saplayıp hafif ateşte çevirerek pişirmeli ve bu esnada tavuk tüyü ile sıcak süt sürmeli ve kızardıktan sonra da tarçın ekip yemeli.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |