|
Süt Helvası |
|
nhlbay
Aşçı
Kayıt: 26.05.2007
Mesajlar: 14 Şehir: BURSA |
Kısa URL: https://ml.md/lc14886
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak un
1 p. margarin
Süt şekerle kaynayacak. Başka tencerede, yağ ve un kavrulacak.(arzu ederseniz fıstıkta atabilirsiniz) Şekerli süt ilave edilip, devamlı karıştırılacak, fık fık kaynadıktan sonra, ateşten alınıp içine fındık kadar tereyağı atıp karıştırılır. Üzerine azıcık toz şeker serpilip, dinlenmeye bırakılır. Servisten önce tekrar karıştırılır.
ML® Kuru Helva için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021
|
Süt Helvası |
|
kutsal valiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara Kocatepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc143528
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2019
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
150 gram tereyağı
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
Toz şekeri bir tencereye koyun ve 1 su bardağı sütü üstüne ilave edip ocağa alın. Şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker erir erimez ocaktan alın ve içine kalan 4 su bardağı sütü ekleyin. Yumurta sarısını da ekleyip çırpın.
Tereyağını yapışmaz bir tavaya alıp eritin ve üstüne unu ve bir fiske tuzu koyup unun kokusu çıkıp sararmaya başlayana kadar kavurun. Kavrulan unun üstüne şekerli süt karışımını dökün ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Bu aşamada el blenderı'ndan yardım alabilirsiniz. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin. Sonra bu karışımı uygun bir kaba alıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk yiyin.
|
Süt Helvası |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143760
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin. Un sararıp kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli kavurun. Bu sırada sütü bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Şekeri eritin ve süt kaynamadan karışımı ocaktan alın. Sütlü karışımı unlu karışıma sürekli ve hızlı olarak karıştırarak ekleyin.
Birkaç dakika kadar karıştırdıktan sonra karışımınızı fırın kaplarına doldurun ve üzerlerine kahverengi şekerinizi serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılıyınca servis edin.
|
Süt Helvası |
|
çarşamba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144513
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019
498 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
Üzeri için
1 yemek kaşığı esmer şeker
İlk önce sütü ısıtın, şekeri ekleyip eritin. Tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.
2-3 dakika pişirdikten sonra karışımı küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine esmer şeker serpip fırınlayın. Üzeri kızarınca alın, ılık tüketin.
|
Süt Helvası |
|
marşandiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc147736
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
542 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr tereyağı
2 bardak süt
Yarım bardak un
Yarım bardak şeker
Yarım kaşık kahverengi şeker
Yanmaz bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar karıştırın. Daha sonra altını kısın.
Bu arada başka bir kabın içinde süt ile şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ilık olduktan sonra ocaktan alın. Şekerli süt karışımını altını kıstığınız unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın.
3 dakika kadar karıştırdığınız karışımı küçük kaplara koyun. Fırın ısısına dayanıklı kaplar olmalı.
Üzerine esmer şekerden serpin. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Ilık servis edebilirsiniz.
|
Süt Helvası |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156337
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
2 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Tereyağını ve unu tencereye atın. Un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Ayrı bir tencerede sütü ve şekeri ocağa koyun ve kaynamadan ocaktan alın. Şekerli süt karışımını, tereyağı ile un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın. Pişen helvayı küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine esmer şeker serptikten sonra 180 derece fırında 10 dakika kadar üzerlerini pişirin. Helvanız soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|
Süt Helvası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163252
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
5 yemek kaşığı Tereyağı(100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker(200 gram)
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı fındık içi
Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı ve unu, derin ya da geniş bir tavada, orta ateşte, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.
Son olarak vanilyayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin.
230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin.
Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin.
|
Süt Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171815
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Şekeri ve 1 su bardağı sütü bir tencereye alıp karıştırın. Sütün kaynamamasına dikkat edin.
Şeker eriyince sütü ocaktan alın.
Daha sonra kalan sütü ve yumurtayı da ilave edip çırpın.
Tereyağını tavada eritin ve un ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin.
Ardından kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin.
Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı da ekleyip birkaç dakika pişirin.
Daha sonra ısıya dayanıklı kaplara veya toprak kaseler bölüştürün.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
|
|