| 
 
 
 | 
Süslü Fidoş (Elazığ) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51194 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010 
5,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
500 gr patlıcan
 
250 gr yeşil biber
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 baş soğan
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
 
Kıyma, kuru soğan, kırmızıbiber, tuz ve maydanoz karıştırılıp yoğrularak harç yapılır. Harçtan küçük parçalar alınarak şekil verilir. Patlıcan halka şeklinde doğranıp yağda hafif kızartılır. Doğranmış olan yeşilbiber, domates, patlıcan ve köfteler sıra ile tepsiye dizilir. Ilık suda yapılan salça üzerine dökülerek fırına atılır. 10 dakika fırında pişirilir ve sıcak servis yapılır.
  
 | 
Süslü Fidoş (Elazığ) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167561 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2022 
466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
500 gr kıyma
 
500 gr patlıcan
 
500 gr domates
 
250 gr yeşil biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet kuru soğan
 
1 bardak su
 
Kırmızı toz biber
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Bir yoğurma kabına, kıyma, çok küçük doğranmış soğan ve maydanozlar alınır.
 
Kırmızı toz biber ile tuz eklenerek karıştırılır.
 
İyice yoğrularak köfte harcı hazırlanır.
 
Hazırlanan köfte harcından küçük parçalar alınarak yassı köfteler yapılır.
 
Patlıcanlar 2-3 cm kalınlığında, halka şeklinde doğranır.
 
Doğranmış patlıcanlar sıvı yağda çok az kızartılır.
 
Yeşil biberler irice doğranır ve domatesler dilimlenir.
 
Köfteler, kızartılmış patlıcan, biber ve domatesler ile birlikte tepsiye dizilir.
 
Salça, bir bardak su ile karıştırılarak tepsinin üzerine dökülür.
 
180-200 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirilir.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |