Kısa URL: https://ml.md/lc117609
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016
1,572 defa indirildi / yazdırıldı
Birgül Erdoğan
½ çay bardağı susam yağı (Tahinin üzerinde biriken yağ kısmını kullanabiliriz)
½ çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
1,5 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı kavrulmuş susam
Sıvı yağ ile şeker fazla çırpılmadan karıştırılır. Yumurta ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Nişasta, un ve kabarma tozu da ilave edilerek hamur elle yoğrulur. Vakit varsa yarım saat kadar hamur dinlendirilir. 5 cm kalınlığında merdane ile açıp çay bardağı ile yuvarlaklar elde ederiz. Pişirme kağıdı serili tepside 160 derecede hafif sararıncaya kadar pişiririz. Ilık çöreklerin üzerine tahinli şekerli malzeme sürülür. 2 çörek birbirine yapıştırılır. Kenarlara da biraz tahin sürülür ve susamlara bulanır. Bir süre açıkta bırakılır ve ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc71811
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012
2,392 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 su bardağı kadar un
Yarım çay bardağı susam
Derin bir kabın içine yoğurt, tereyağı, tahin, şeker ve kıyılmış ceviz koyup karıştırın. Üzerine yumurtalardan bir tanesinin akını ayırıp kalanını karışımın içine ekleyin. Unu, kabartma tozu ve karbonatı üzerine koyup hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak hamurdan top halinde parçalar kopartıp yumurta alına bulayıp tepsiye dizin. Daha sonra üzerine susamları serpip 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin ve servis tabağına alın.