| 
 
 
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4656 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
4,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kasik seker
 
1 tatli kasigi tuz
 
1 yumurta sarisi
 
250 gr. margarin
 
1/2 limon suyu
 
1 çay kasigi kabartma tozu
 
1 çay kasigi soda
 
 
Malzemeler yumurta hariç bir kapta alabildigi kadar un ilavesi ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur yumurta büyüklügünde parçalara ayrilir. Simitler yapilir. Üzerine yumurta aki sürülür. Susamla kaplanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Orta hararetli firinda pisirilir.
 
 
 ML® Susamlı Simit için tıklayın 
 
ML® Susamlı Simit (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "mahperi" tarafından gönderildi. 17.02.2015
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7723 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
250 gr. margarin,
 
3 kaşık süt,
 
3 kaşık sıvıyağ,
 
1 yumurta sarısı,
 
1 tatlı kaşığı mahlep,
 
2 kaşık tozşeker,
 
tuz,
 
alabildiği kadar un
 
susam.
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumuşak margarinle malzemeler hamur haline getirilir. Yumurtanın sarısı içine konur. Küçük küçük simitler yapılır. Yumurta akına ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.
 
 
 ML® Susamlı Omlet için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
NeclaK 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17527 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin, 
 
1 çay bardağı su, 
 
1 paket kabartma tozu, 
 
yarım limon suyu, 
 
1 tatlı kaşığı tuz, 
 
aldığı kadar un, 
 
1 su bardağı susam.
 
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde uzatıp çubuk şekli verin. İki ucu yanyana getirip, elinizle halka alacak biçimde bükün, önce çırpılmış yumurtaya, sonra da susama batırın. Yağlanmış fırın tepsisine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Servis yapın.
 
 
 ML® Susamlı Paris Güzeli için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
zirkon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23782 
Gönderme Tarihi: 13.May.2008 
3,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
1 yumurta
 
1 cay bardağı yoğurt
 
1 limon suyu veya 1 fincan sirke
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Susam
 
 
Bir kaba yoğurdu konmuş karbonat, sıvı yağ, su, yumurtanın sarısı, limon suyu, tuz konup karıştırılır. Un koyup yoğurun. Kıvamı elle şekil verebilecek gibi olmalıdır. Küçük parçalara ayırıp elle yuvarlayarak küçük simitçikler yapılır. Yumurta akına daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, kızgın fırına verilir.
 
 
 ML® Biberli Çörek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Susamlı  Simit | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36891 
Gönderme Tarihi: 26.May.2009 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
250 gr. margarin
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 yumurta sarısı
 
4 kaşık yoğurt
 
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Yağı erit. İçine zeytinyağını, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu koy ve elle karıştır. Unu karıştır. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamura simit şekli ver. Önce yumurta akını sonra arkalı önlü susama batır. Orta hararetli fırında pişir.
 
 
 ML® Susamlı Ekmek için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
PRO 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37411 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009 
2,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 bardak margarin,
 
1/4 bardak zeytinyağı
 
1 bardak yoğurt
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
 
Bir yumurtayı, yoğurdu, yağları, bir kaba koyup iyice karıştırın. Karışıma aldığı kadar unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Sonra 5-10 cm. boyunda çabuk haline getirerek simit şekli verin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.
 
 
 ML® Cipsli Çörek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
potpori 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2010 
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49292 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010 
2,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un (4 bardak)
 
Maya (7,5 gram)
 
Tuz (1 kahve kaşığı)
 
Margarin (200 gram)
 
Yumurta (1 adet)
 
Şeker (1 tatlı kaşığı)
 
Su (4 çorba kaşığı)
 
Üzeri için:
 
Yumurta (1 adet, beyazı)
 
Su (1 bardak)
 
Susam (1 bardak)
 
 
Oval bir kaba 4 bardak un koyun. Üzerine 200 gram margarin, 7,5 gram maya, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 kahve kaşığı tuz ilave edin. Bu karışınım üzerine 4 çorba kaşığı su ekleyin ve 2-3 dakika karıştırın. Elde ettiğiniz sert hamuru bir tezgahın üzerine alın ve yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun.
 
Yoğurduğunuz hamuru uzunca bir rulo haline getirin ve 11 eşit parça halinde kesin. Elde ettiğiniz her bir küçük parçayı da elinizle yuvarlayarak uzun çubuklar şeklinde rulolar haline getirin ve hepsini yan yana dizin. Her iki kenarından fazlalıkları kesin ve bu şekilde elde ettiğiniz hamuru da daha önce yaptığınız gibi elinizle yuvarlayarak diğer 11 tanenin benzeri ufak rulo haline getirin.
 
Simitlerin üzerleri için ayn bir kaba 1 adet yumurta beyazı ve 1 bardak su koyun ve çırpın.
 
Önceden yapmış olduğunuz 12 adet ruloyu elinizin yardımıyla çember haline getirin. Her bir çemberi önce su Ve yumurta karışımına sonra 1 bardak susama batımı. Oluşturduğunuz susamlı halkaları birbirine değmeyecek şekilde önceden pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye dizin.
 
Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 25 dakika pişirin ve servise hazır hale getirin.
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
Gültaze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63054 
Gönderme Tarihi: 08.May.2011 
2,722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram un
 
75 gram tereyağı
 
1 kaşık susam
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
Tuz
 
1/2 kahve fincanı süt veya su
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Tereyağı, yumurta, tuz, şeker ve karbonat koyup 1/2 kahve fincanı süt veya su ilâvesiyle İyice ezerek yoğurunuz. Hamurun üzerine bez örterek, yirmi dakika dinlendiriniz. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, her parçayı avuçla bastırıp yuvarlayınız. Kurşun kalem inceliğinde çubuklar yapıp, simit şekli verin. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz. Susam serpip orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
çemberimde gül oya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63838 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011 
2,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet yumurta sarısı
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
Aldığı kadar un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
2 yumurta sarısı
 
1 çay bardağı susam
 
 
Kabın içine birmiktar un, kabartma tozu,mahlep, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine tereyağı, yoğurt ve zeytinyağını koyup yumurta sarısını içine katın. Sonra da hamur haline getirin. Cevizden büyük parçalar koparıp simit şekline getirin ve önce yumurta akına sonra susama bulayın. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
 
 
 ML® Susamlı Simit için tıklayın 
 
ML® Susamlı Simit (görsel)
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
zilha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70793 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011 
2,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket yumusak margarin
 
Sıvı yag
 
1 yumurta sarısı
 
2 kaşık yoğurt
 
1 yemek kaşığı mahlep
 
1 yemek kaşığı toz seker
 
 
Susam haric tüm malzeme ile yumusak bir hamur yogurulup biraz dinlendirilir.cevizden biraz büyük parcalar koparılıp simit sekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73740 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
2,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket erimiş margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 fiske tuz
 
2 adet yumurta akı
 
1 fincan sirke
 
Alabildiği kadar un
 
 
Tüm malzeme bir kapta yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Hamur elde yuvarlanarak simit şekli verilir. Simitler önce yumurta akına sonra susama batırılarak hafif yağlanmış tepside 180 derece ısıyla kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
dertli baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Batman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118198 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016 
1,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pelin Yanık
 
 
1 paket yumuşak margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta akı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Bol susam
 
 
Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Bir tabağa yumurta akını başka bir tabağa bol susam koyun. Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada susama batırın. Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Susamlı Simit | 
  | 
delidolu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119569 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2016 
1,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin (eritilip, ılıtılmış)
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
1 kahve fincanı süt
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı toz mahlep (eğer varsa)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
4-5 su bardağı un
 
1 adet yumurtanın akı
 
3 yemek kaşığı susam
 
 
Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içinde; margarin, sıvıyağ ve sütle beraber yumurta sansını karıştıralım. Sonra da üzerine; toz şeker, eğer bulabilirseniz toz mahlep, tuz ve kabartma tozuyla beraber unu ekleyelim. Karışımı iyice yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım ve bir kenarda 20-25 dakika dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzun çubuklar yapalım. Bu çubukların uçlarını birleştirerek simit şeklinde halkalar hazırîayalım. Her bir halkayı, önce yumurta akına batırıp, sonra da susama bulayalım. Yağlanmış ya da yağlı kağıt (fırın kağıdı) serilmiş tepsiye en az 1 cm aralıklarla simitlerimizi dizelim. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika, üzerleri altın sansı rengi oluncaya dek pişirelim. Soğuyunca tepsiden çıkarıp, servise sunalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.07.2024
  
 | 
Simit | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179574 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024 
314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
1,5 su bardağı ılık su
 
1,5 çay kaşığı instant maya
 
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 - 4,5 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı pekmez
 
1 kase susam (kavrulmuş)
 
 
Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.
 
Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın ve mayalı karışımı üzerine dökün. 
 
Mikser ile ya da elinizde yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
 
Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 
 
Ardından tezgaha alın ve bezelere ayırın.
 
Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın.
 
İkisini birbirine örgü biçimde sarın.
 
Ardından uçlarını birleştirin.
 
Suyla pekmezi karıştırarak açın.
 
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın.
 
Ardından susama bulayın.
 
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. 
 
240 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |