|
Susamlı Simit Kurabiye |
|
zenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142438
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın beyazı
1 avuç susam
Bütün malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurlara simit şeklini verin. Daha sonra yumurta akı ve susama batırıp fırın tepsiye dizin.
Önceden ısınmış olan fırında 180 derecede pişirin.
|
Susamlı Simit Kurabiye |
|
16_keziban
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc144102
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2019
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket susam
1 adet yumurta sarısı
Öncelikle unu eleyin. Karıştırma kabına; sırasıyla un, tereyağı ve zeytinyağını ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamına gelince küçük parçalar alarak şekil verin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpip 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
|
Susamlı Simit Kurabiye |
|
göz göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137270
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg un
25 g tuz
50 g şeker
3 adet yumurta
400 g bitkisel margarin
10 g maya
5 g mahlep (istenirse)
200 g susam
2 adet yumurta beyazı (Simitleri batırmak için 1 litre su ile karıştırılır.)
Unu eleyip unun ortasını açınız.
Şeker ve tuzu, unun kenarlarına serpiniz.
Elle ezilerek pürüzsüz hâle getirilen bitkisel margarini, yumurtayı, mahlep ve mayayı unun ortasında karıştırınız.
Bütün gereçleri karıştırarak hamuru yoğurunuz.
Hamuru 30-40 dakika dinlendiriniz.
Fırını, 170 dereceye ayarlayınız.
Hamurdan parçalar alınarak tezgâh üzerinde 1 cm kalınlığında çubuklar yaptıktan sonra uçlarını birleştirerek simit şekli veriniz.
Yumurta beyazlarını çırpınız ve su ile karıştırınız.
Şekil verilen simitleri, yumurta beyazı su karışımına atınız.
Sudan çıkan simitleri elek içine alarak fazla suyunu süzünüz.
Suyu süzülen simitleri susama bulayarak tepsiye yerleştiriniz.
Simitleri, ayarlanmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Simitleri fırından alınız ve soğutunuz.
|
Susamlı Simit Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169163
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
5 - 5,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
250 g margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu kerıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı veya margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta sarısını ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan küçük parçalar alarak halka şekli verin. Önce yumurta akına, ardından susama batırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
|
Susamlı Simit Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166767
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (akı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Bol susam
Yumuşak margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Bir tabağa yumurta akını, başka bir tabağa bol susam koyun. Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonrada susama batırın. Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin. Sonrada çayınızın yanına servis edin.
|
|