| 
 
| 
 
 
 | 
 
Susamlı ve Patatesli Börek | 
 
  | 
Mart'ın Günü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136420 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018 
696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kırmızı pul biber
 
1 demet dereotu
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
4 çorba kaşığı susam
 
 
Önce patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Sıcakken soyup, derin bir kabın içine aktarın. (Patateslerin çok ezilmeden, hafif pütürlü kalmasını tercih edin.)
 
Öte yandan bir başka derin kabın içine, oda sıcaklığındaki yumurtaları koyup, mikserin yüksek devri ile, köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dak. çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı katıp, tuz ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Mikserle çırpmaya devam ederken çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin.
 
Mikseri kapatın ve kabartma tozuyla unu yavaş yavaş ekleyerek çatalla çırpmaya başlayın. Eezilmiş patatesleri de hamura ekleyerek, çatalla karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeleri, iyice birbirine karıştırdıktan sonra, hamuru, sıvıyağla ile yağlanmış orta boy bir fırın kabına boşaltın.
 
Elinizi suyla ıslatarak, hamurun üzerini düzeltin. Bu arada ufak bir kasede çırptığınız yumurta sarısını, bir kaşığın tersiyle hamurun üzerine sürün. Susamları serpiştirin. Sonra 5 dakika önce ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin. Üzeri sarı kahverengi oluncaya dek 35-40 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılınınca dilimleyip servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
Susamlı Patatesli Börek | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70950 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011 
3,671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 demet dereotu
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
bir tutam kırmızı pulbiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
4 çorba kaşığı susam
 
 
Önce patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Sıcakken soyup, derin bir kabın içine aktarın. Patateslerin çok ezilmeden, hafif pütürlü kalması tercihimdir. Öte yandan bir başka derin kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları koyup, mikserin yüksek devri ile köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dak. iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı katıp, tuzla kırmızı pul biberi serpiştirin. Tekrar mikserle çırpmaya devam ederken çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Mikseri kapatın ve kabartma tozuyla unu yavaş yavaş ekleyerek çatalla çırpmaya başlayın. En sonunda ezilmiş patatesleri de hamura ekleyerek, çatalla karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeleri, iyice birbirine karıştırdıktan sonra sıvıyağla yağlanmış orta boy bir fırın kabına hamuru boşaltın. Elinizi suyla ıslatarak, hamurun üzerini düzeltin.Bu arada ufak bir kasede çırptığınız yumurta sarısını bir kaşığın tersiyle hamurun üzerine sürün. Susamları serpiştirin. Sonra 5 dakika önce ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin. Üzeri sarı kahverengi oluncaya dek 35-40 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılınınca dilimleyip servise sunun.
 
 
 ML® Susamlı Kek için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Susamlı Patatesli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |