|
Susamlı Kandil Simiti |
|
nilsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc132709
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018
607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
200 gr margarin (1 paket margarini 5'e bölüp 4 parçasını kullanıyoruz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (akı üzeri için sarısı hamur için)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 paket susam
Yumurta akı (Sarısı hamur içerisine konulan yurmurtaların akı kullanılacak)
Yumurta aklarını ve sarısını 2 ayrı kaseye ayıralım. Unu, hamuru yoğuracağınız kaba koyup ortasına diğer malzemeleri ekleyebilmek için çukur açalım. İçerisine yumurta sarısını ve diğer tüm hamur malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım. Hamur ele yapışmayan sert bir kıvama gelinceye kadar yoğuralım. Daha sonra 5 dakika dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar (silindir) haline getirelim ve daha sonra ruloların 2 ucunu birleştirip yuvarlak simit şekline getirelim. Hamurun elimize yapışmaması için aldığımız parçaları hafif unlayalım. Burada pişen hamurun biraz daha kabaracağınıda hesaba katarak, kandil simitlerinizin şeklinin nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde simitlerinize şekil verebilirsiniz. Örneğin ben ince ve ortasında geniş delikli olmasını istemediğimden resimdeki şekli verdim. Ya da tamamen yarataıcılığınıza bağlı kalp, çiçek vs gibi farklı şekillerde verebilirsiniz. Susamları bir kaseye koyalım. Şekilleri tamamlanan simitlerinizi önce yumurta akının bulunduğu kaseye daha sonra susamların bulunduğu kaseye iyice bulayıp yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsinize belirli aralıklarla yerleştirelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına koyalım ve üzerleri kızarınca fırından alalım. Kandil simitleriniz soğuduktan sonra veya tercihe göre sıcak olarak servise hazır.
|
Susamlı Kandil Simidi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162449
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
125 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Üstü için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, kabartma tozu ve mahlep serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Sıvıyağı ve yoğurdu döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz. Ortadaki malzemeleri yoğurduktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz.
Hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırıyoruz. Her birini tezgâh üzerinde ileri geri yapıp uzatarak fitil haline getiriyoruz. Fitil hamurların iki ucunu birleştirip halka şekline getiriyoruz ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Susamlı Kandil Simidi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171366
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış)
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
Çeyrek su bardağı susam
Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım. Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim. Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım. Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım. Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım.
Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım. Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım. Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz. Uçlarını birleştirdiğimiz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonra ise susam ve/veya çörek otuna batıralım ve margarinle yağlayıp un serpip silkelediğimiz tepsiye dizelim. Aralarında biraz boşluk bırakmaya özen gösterelim. Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz.
Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.
|
|