|
Susamlı Halka |
|
siyami kutsi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2017
Mesajlar: 39 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc128970
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017
1,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 g tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 su bardağı susam
Un ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle rulo yaparak uzatın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
|
Susamlı Halka |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132798
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2018
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin akı dışına)
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı mahlep
8 çay kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Bütün malzemeler bir kaba alınarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamurdan küçük parçalar alınıp, simit şekli verilir.
Hazırlanan simitler önce yumurta akına, sonra susama batırılarak tepsiye dizilir.
180 derece fırında kızaran kadar pişirilir.
Not: Aynı hamurdan değişik şekillerde kuru pastalar hazırlanabilir.
|
Susamlı Halkalar |
|
yorgun çiftci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136939
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2018
928 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com/
250 gr hindistancevizi yağı veya sade yağ
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı elma suyu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı karbonat ve limon suyu
4.5 su bardağı siyez ve nohut Unu karışımı
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 yumurtanın akı
Susam
Tüm malzemeler birbirine karışsın.
Hamurdan çubuklar yapılık, halka şekli verilir.
Üzerine yumurta akı sürülüp, susam serpilir.
Fırında pişirilir.
|
Susamlı Halkalar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159517
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gram un
200 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
200 gram pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Üzerine:
Su
Susam
Unu bir kaba alıp, ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp, üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamura, minik simitler halinde şekiller verin. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp (susamların yapışmasını sağlamak için), susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Susamlı Halka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169160
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 su bardağı susam
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin, hamur kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Üzerine margarin veya tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle rulo şeklinde uzatın, daha sonra iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, daha sonra susama bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
|