|
SUSAMLI ÇUBUK |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46786
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
3,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
Yarım kg. un
2 y umurta
250 gr. yumuşatılmış margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket susam
YAPILIŞI
Unu bir kaba koyup ortasını açınız. İçine yumurtayı, yoğurdu, tuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hamuru yarım saat nemli bez altında dinlendiriniz. Sonra küçük parçalar koparıp yuvarlayarak kalem şeklinde bir hale getiriniz. Bu hamurları, yumurta sarısı ve susama hatırınız, yağlanmış tepsiye diziniz. Fırında iyice kızarıncaya kadar pişiriniz. Hafif ılıyınca servis yapınız.
|
Susamlı Çubuk |
|
hünerli eller
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56310
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010
5,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 yumurta
3 kahve fincanı erimiş tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
10-12 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı tuz
Susam
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtayı erimiş ve ılımış tereyağını sirkeyi kabartma tozunu alıp karıştıralım Tuzu ve unu ilave edip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde çubuklar yapıp, üzerlerine yumurta sarısı sürelim Üzerlerine bolca susam serpelim. Isıtılmış 220° ısılı fırında kızarık pembe renk olana dek pişirerek fırından alalım.
|
Susamlı Çubuk |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc75960
Gönderme Tarihi: 22.May.2012
3,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3/4 SU BARDAĞI SU
1/2 KİBRİT KUTUSU KADAR YAŞ MAYA (30 GR.)
4 SU BARDAĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER TUZ
Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açarak içine mayalı sıvıyı, sıvı yağı, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğura-lım. Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım. Hamurun ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Hamurları, önceden ısıtılmış 190 ısılı fırında, altları üstleri pembeleşene dk pişire-lim. Çubukların kıtır olması için pişer pişmez fırından çıkaralım.
|
Susamlı Çubuklar |
|
şakacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88246
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi için:
Yumurta akı ve susam
Hamuru yoğurmak için yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp kalanını kabın içine alın. Sirke ve karbonatı köpürtün. Erimiş tereyağının içine dökün. Sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin ve bu şeritleri de iki parmak dilimleyip tepsiye dizip üzerine yumurta akı sürün. Bol susam da serpilebilir. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak ikram edin.
|
Susamlı Çubuklar |
|
feminik
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91837
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2013
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı mahlep
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kavrulmuş susam
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın sarısını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Bu çubukları önce yumurtanın akına batırın, sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan çubukları tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Susamlı Çubuklar |
|
nev zat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc92586
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2013
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Tepsiye dizip dilimleyin ve üzerine yumurtanın sarısını sürün daha sonra susam serpin. Tepsiyi 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Susamlı Çubuk |
|
nurçehre
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc94946
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 adet yumurta akı
1 kase susam
Tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp çubuk şekli verin. Önce yumurta akına ardından susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
|
Susamlı Çubuk |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95589
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
250 g un
120 g margarin
2 adet yumurta
25 g yoğurt
10 g tuz
15 g maya
10 g toz şeker
5 g mahlep
200 g susam
Bu hamurla hazırlanmış ürünlerin üzeri eritilmiş çikolata ile süslenebilir.
Krema ve karamel haline getirilmiş şekere batırılarak da süslenebilir.
Süslenen ürünler hemen servis edilmelidir.
Bu ürünler 1 gün saklanabilir.
Hamuru ılık bir ortamda dinlendiriniz (18-22°C).
Dinlenen hamuru mermer tezgah üzerinde, yuvarlayarak kurşun kalem çapında çubuk şekline getiriniz.
Yaptığınız çubukları, hafif yağlanmış tepsiye yarım santimetre aralıklarla uzunlamasına yerleştiriniz.
Çubukları bir bıçakla 10-15 cm uzunlukta parçalara kesiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
150 °C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriniz.
|
Susamlı Çubuklar |
|
kırmızı halı
Aşçı
Kayıt: 14.12.2014
Mesajlar: 16 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc104665
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı susam
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Öncelikle yumurtanın sarısını sürüp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan çubukları tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin ve çayla ikram edin.
|
|