| 
 
| 
 
 
 | 
 
Susamlı Açma | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102168 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2014 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5-3 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı ufalanmış yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı süt
 
3 çorba kaşığı susam
 
 
Derin bir kabın içinde mayayı ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Hamuru kabarınca tezgâhta küçük hamurlar yuvarlak şekillerde açmalar yapıp tepsiye yerleştirin. Üzerine sütü karıştırıp sürün ve susam serpin 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Susamlı Açma Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |