Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şurubun Kıvamı Nasıl Anlaşılır?


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şurubun Kıvamı Nasıl Anlaşılır?

nadire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33
Şehir: Kozan-Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc19509
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007
5,423 defa indirildi / yazdırıldı




Şerbetli tatlınız için su ve şekeri kaynattınız, kıvama geldiğini anlamak için;
Şuruptan 1 damla parmak üzerine konur eğer hemen akmıyorda eğilince yavaş yavaş akıyorsa olmuş demektir.


Tatlı Şurupları

fincan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2009
Mesajlar: 57
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc38991
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
3,364 defa indirildi / yazdırıldı




Kimi tatlılarda kullanılan şurupların yoğunlukları, yani hafiflik ya da koyulukları, tatlıların nefaseti üstünde büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle her tatlıya konulması gerekli bütün şurupların yoğunlukları, şekere katılmakta olan su ile bunların kaynama sürelerine dikkat etmek gerekir.


Şerbet Hazırlanması

uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc51593
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
14,895 defa indirildi / yazdırıldı




Şeker ve su, ateş üzerinde karıştırılarak eritilir ve kaynatılır, koyulaştığında limon suyu ile karıştırılır iki üç dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Şerbetler, ağır şerbetler, hafif şerbetler diye ikiye ayrılır.
Ağır şerbetler: Baklava, sarığı burma v.b. tatlılarda kullanılır, yapılan şerbetin olup olmadığını anlamak için, kaynamakta olan şerbetten kaşıkla alınır. Bir damlası bir bardak suyun içine bırakılır. Eğer şerbet damlası damadan bardağın dibine inerse şerbet olmuştur. Limon suyu karıştırılarak (bu işleme kestirme denir) indirilir.
Hafif şerbetler: Sulu tatlılarda kullanılır. Verilen ölçülerde şekerle su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan on dakika sonra ateşten indirilir. Bu şerbetlere limon suyu karıştırılmaz.
Şerbetlerin tatlı yapılacak hamur ile karıştırılmasında göz önünde buldurulacak en önemli konu: Hamur sıcaksa, şerbet soğuk, eğer şerbet sıcaksa hamur soğuk olması gerekir.






Şurubun Kıvamı Nasıl Anlaşılır? Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(3 adet Şurubun Kıvamı Nasıl Anlaşılır? 323,466 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort