|
Şurubun Kıvamı Nasıl Anlaşılır? |
|
nadire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19509
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007
5,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerbetli tatlınız için su ve şekeri kaynattınız, kıvama geldiğini anlamak için;
Şuruptan 1 damla parmak üzerine konur eğer hemen akmıyorda eğilince yavaş yavaş akıyorsa olmuş demektir.
|
Tatlı Şurupları |
|
fincan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2009
Mesajlar: 57 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc38991
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kimi tatlılarda kullanılan şurupların yoğunlukları, yani hafiflik ya da koyulukları, tatlıların nefaseti üstünde büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle her tatlıya konulması gerekli bütün şurupların yoğunlukları, şekere katılmakta olan su ile bunların kaynama sürelerine dikkat etmek gerekir.
|
Şerbet Hazırlanması |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc51593
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
14,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şeker ve su, ateş üzerinde karıştırılarak eritilir ve kaynatılır, koyulaştığında limon suyu ile karıştırılır iki üç dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Şerbetler, ağır şerbetler, hafif şerbetler diye ikiye ayrılır.
Ağır şerbetler: Baklava, sarığı burma v.b. tatlılarda kullanılır, yapılan şerbetin olup olmadığını anlamak için, kaynamakta olan şerbetten kaşıkla alınır. Bir damlası bir bardak suyun içine bırakılır. Eğer şerbet damlası damadan bardağın dibine inerse şerbet olmuştur. Limon suyu karıştırılarak (bu işleme kestirme denir) indirilir.
Hafif şerbetler: Sulu tatlılarda kullanılır. Verilen ölçülerde şekerle su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan on dakika sonra ateşten indirilir. Bu şerbetlere limon suyu karıştırılmaz.
Şerbetlerin tatlı yapılacak hamur ile karıştırılmasında göz önünde buldurulacak en önemli konu: Hamur sıcaksa, şerbet soğuk, eğer şerbet sıcaksa hamur soğuk olması gerekir.
|
|