|
|
Süpriz Pasta |
|
konukperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc98215
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr eritilmiş margarin
1 litre süt
11 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
0,5 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için Meyve
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurun. 30 dakika dinlendirildikten sonra 10 parçaya ayırın. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tek tek pişirin. Kreması için meyve hariç diğer malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen hamurlar soğuduktan sonra aralarına krema sürüp istediğiniz meyveleri kullanarak tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalan krema ile üzerini kaplayarak istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
|
Sürpriz Pasta |
|
sıdıka hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc92087
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 çay fincanı pudra şekeri
1 çay fincanı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
75 gr. tereyağ
1 çay fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Karıştırma kanına yumurtanın aklarını alalım, çırpalım (kar gibi olana kadar) Karışıma pudra şekerini, kabatma tozunu, nişastayı, vanilyayı alalım karıştırmaya devam edelim. Son olarak yumurta sarılarını ilave edelim, karıştıralım yuvarlak kek kalıbına harcı alalım. 180 derecelik ısıda pişirelim. Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için tencereye sütü alalım. Unu ve şekeri ve tereyağı ilave edip karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım Kek pişince soğutalım, soğuyunca iki parçaya bölelim, yuvarlak bir tepsiye streç film serelim üzerine kekin bir parçasını alalım. Üzerine küçük doğradığımız . Kekin diğer parçasıyla üstünü kapatıp kakonun yarısını dökelim.
|
SÜRPRİZ PASTASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67383
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011
2,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr (1 su bardağı) un
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurtanın sarısı
1 kahve kaşığı vanilya esansı
150 gr (1+1/4 su bardağı) küçük pasta hamuru
1 yumurtanın sarısı (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)
Harcı:
450 gr (2 su bardağı) krem patisiyer (2 çorba kaşığı toz kahveyle karıştırılmış)
180 gr (3/4 su bardağı) krem şanti
Unu tezgaha eleyip, ortasını havuz biçimi açınız. 4 çorba kaşığı tereyağı, şeker, yumurta sarıları ve vanilya esansını açtığınız kısma koyup, ortadan başlayarak parmaklarınızla yavaş yavaş yediriniz.
Unun hepsi yedirilince hamuru elinizin ayasıyla hafifçe, pürtüksüz olup top haline gelinceye kadar yoğurunuz. Hamuru alüminyum kağıda sarıp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız. Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağla 20 santimlik bir pasta kalıbını ve fırın tepsinizi yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 25 santimlik bir daire biçiminde açarak, hazırladığınız pasta kalıbına yerleştiriniz. Kenarlarını bıçakla keserek düzleştirip, kestiğiniz parçaları atınız.
Pasta kalıbını fırına sürüp, 10 dakika pişiriniz. (Keskin bir bıçakla hamurda beliren baloncukları patlatınız.) Fırının sıcaklığını düşürüp (190 C) 15 dakika daha, hamur toklaşıp pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Kalıbı fırından alıp, pastayı tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız.
Fırınınızı yeniden yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız.
Küçük pasta hamurunu 1,5 santim uçlu hamur torbasına yerleştirip, tepsiye 10 santim uzunluğunda 8 parmak biçimi sıkınız. Pasta fırçasıyla bu parmaklara suyla çırpılmış yumurtayı sürünüz.
Tepsiyi fırına sürüp, hamur parmaklarını 20 dakika, kabarıp, renkleri açık kahverengi olana kadar pişiriniz.
Fırının sıcaklığını düşürüp (190° C), 10-15 dakika daha iyice sertleşip renkleri koyu kahverengileşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, pastaların yanlarında keskin bir bıçakla 1 santimlik bir delik açınız. (Bu, pastaların içindeki buharın uçmasını sağlar.) Fırınınızı söndürüp, pastaları söndürülmüş fırında 10 dakika bekletiniz. Tepsiyi fırından alıp, pastaları tel ızgara üstüne çıkararak soğutunuz. 1 santimlik uç takılmış sıkma torbasıyla krem patisiyerin yarısını sıkıp, pastaları tamamen krema ile doldurunuz.
Pasta kalıbını bir servis tabağına yerleştirip, kenarından 2,5 santimlik bir daireyi boş bırakarak ortasını krema ile doldurunuz.
Parmak biçimi pastaları pasta kalıbındaki kremanın üstüne daire biçiminde yerleştiriniz. (Pastalar pasta kalıbının ortasına tepeleme doldurulmalıdır.) Yıldız ağız takılmış bir Sıkma torbasını krem şantiyiyle doldurup, bisküvilerin arasındaki boş kalan yerlere ve bisküvilerin birleştiği tepeye yıldız biçiminde sıkarak, servis ediniz.
|
Sürpriz Pasta |
|
nihale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21112
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2008
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 adet yumurta,
4 kahve fincanı un,
4 kahve fincanı tozşeker,
yarım su bardağı kakao,
1 paket vanilya
Kreması için:
125 gram margarin,
5 çorba kaşığı un,
1,5 su bardağı süt,
1,5 su bardağından az tozşeker,
1 paket vanilya,
1,5 su bardağı çilekli süt,
1 su bardağı kakaolu süt.
Üzerine:
1 paket kakaolu puding,
2,5 su bardağı süt,
krem şanti
Önce pastanın kekini hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Unu, kakao ve vanilyayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Daha sonra yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Keki sıcakken kalıptan çıkarıp, enine ikiye bölün. Çukur bir kaseye üst parçasını sıcakken yerleştirin. Krema için 50 gram margarini 2 çorba kaşığı unla kavurun. Bir buçuk su bardağı sütü katın. Yarım su bardağı şeker ve vanilyayı da ekleyip, pişirin. Ayrı bir kapta 50 gram margarinle 2 çorba kaşığı unu kavurun. Çikolatalı sütü ekleyin. Yarım su bardağı tozşekeri de katıp, pişirin. Kalan 25 gram margarini ayrı bir kapta, 1 çorba kaşığı unla kavurun. Kakaolu sütü ekleyin. Yarım su bardağına yakın şekeri ilave edip, pişirin.
Enine kestiğiniz kekin ortasına sırasıyla sade krema, kakaolu krema ve çilekli kremayı yayın. Diğer keki üzerine kapayın.
Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün sütle kakaolu pudingi pişirin. Keki servis tabağına ters çıkarın. Pudingi sıcak sıcak kekin üzerine dökün. Kenarlarını krem şanti ile süsleyin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
|
|
Sürpriz Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|