| 
 
 
 | 
Sürpriz Köfte | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc634 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2005 
3,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyması
 
2 baş soğan
 
2 yumurta
 
6 haşlanmış yumurta
 
karabibr
 
tuz
 
kızarmak için sıvıyağ
 
 
Soğanları rendeleyin, 2 yumurta ve tuz, karabiberi de ete ilave ederek köfte hamurunu yoğurun. Haşlanmış yumurtaları 6 parçaya böldüğünüz köfte hamurları içine yerleştirerek top haline getirin. Bu topları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Sürpriz Köfte | 
  | 
name 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35620 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009 
3,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram patates
 
Arzuya göre tuz
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
Yarım paket erişte
 
Yarım çay fincanı iri kıyılmış ceviz
 
Yarım çay fincanı kıyılmış maydanoz
 
Yarım çay fincanı ufalanmış beyaz peynir
 
Yarım çay fincanı rendelenmiş havuç
 
Yarım çay fincanı ince kıyılmış taze soğan
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı muskat
 
1 çay fincanı un
 
2 ade çırpılmış yumurta
 
1 su bardağı galete unu
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kaba rendeleyin, içine tuz ve nişasta ilave edip püre haline getirip, iyice yoğurun. Ayrı bir kapta erişte söğüşe, ceviz, maydanoz, beyaz peynir, havuç, taze soğan, karabiber ve muskat ilave edip iyice harmanlayın. Patates püresinden, cevizden biraz büyük bir miktar koparıp, parmak yardımıyla ortasını oyun. İçine erişte söğüşlü malzemeden bir miktar koyup yumurta şeklini vererek ağzını kapatın. Bu işlemi patates harcını ve diğer malzemeyi bitirene dek yapın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galete ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
  
 | 
Sürpriz Köfte | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57959 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
3,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 yumurta
 
100 gr. kıyma
 
1 çorba kaşığı irmik
 
3 haşlanmış patates
 
Tuz
 
Köftesi için :
 
150 gr. kıyma
 
Domates sosu için:
 
2 domates
 
2 kesme şeker
 
2 diş sarımsak
 
1 defne yaprağı
 
Zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
Tereyağı
 
Toz kırmızı biber
 
 
Bir kaba bulguru alın üzerine sıcak su ekleyerek bir kapakla kapatın ve şişmesini sağlayın. 3 adet patatesi haşlayın ve rendeleyin. Şişen bulgura patatesleri,irmiği,1 tatlı kaşığı kırmızı biberi, 1 adet yumurtayı ve 100 gr. kıymayı ilave ederek yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını elinzli bastırarak havuz açın. Köftesi için 150 gr.kıymayım ksrıştırma kabına alın. Üzerine tuz,karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun. Köfteleri ceviz büyüklüğünde şekil verin. Tavaya köfteleri alın ve az yağda pişirin. BUlgurlu topların ortasIna köfteleri yerleşetirin. Üzerine kapatın ve şekilde köfeteler bitene dek tekrarlayın. Tenceye kaynamış olan suyu alın. Üzerine bulgurlu topları alın ve haşlayın. Sosu için ise domatesleri yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine domatesleri ince kıyılmış sarımsakları,defne yaprağını,2 adet kesme şekeri ilave ederek bir sos elde edin. Servi tabağına köfteli bulgurlu topları alın üzerine domatesli sos dökerek servis edin.
  
 | 
Sürpriz Köfte | 
  | 
yavru kedi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109868 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015 
2,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr köftelik kıyma
 
2 dolu kaşık galete unu
 
2 adet doğranmış kuru soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşı yeni bahar
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
Tuz
 
Pul biber
 
İçi için:
 
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
1 adet rendelenmiş havuç
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı fesleğen
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
En önce  rendelenmiş havucu tavada 2 yemek kaşığı yağ soteleyin.Haşlanmış mercimeği süzün ve ilave edin. Baharatını tuzunu ilave edin, bekletin.
 
Köfte malzemelerini yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparın. Ortasından içli köfte gibi oyuk açın. Havuçlu harçtan oyuklara kaşıkla koyun.Elinizi ıslatarak köfteyi top top yapın. Köfte toplarını zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Üzerine toz kırmızı biberle halka soğanları zeytinyağında soteleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |