https://acunn.com
 
 
500 gr kuzu sırtı
 
Soya 400 ml
 
Lime 1 adet
 
Piriç sirkesi 400 ml
 
Tüp kalamar (irilerden) 1 adet
 
Soda 1 adet
 
Karbonat 1 paket
 
Bal 1 çorba kaşığı
 
Siriacha 1 çorba kaşığı
 
Zeytinyağı 50 ml
 
Mavi haşhaş 100 gr
 
Kestane 400 gr
 
Krema 100 gr
 
300 gram soğan
 
30 gram şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
Wasabi tozu
 
Mayonez için:
 
Deniz ıspanağı filizi
 
Siniklav
 
Kanlı kuzukulağı filizi
 
 
Kuzu etlerinizi soya, lime ve pirinç sirkesi ile marine edin. Dinlenmeye bırakın.
 
Kestanelerinizi çizin ve haşlayın. Haşlandıktan sonra ayıklayıp rondonun içine alın diğer malzemeler ile iyice pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kenarı ayırın.
 
Tüp kalamarları bir yanından keserek kelebek şeklinde açın, içinin kıkırdağı ve varsa pisliğini temizleyin. Fileto bıçağı ile çapraz şekilde baklava deseni vererek kesin ama kesikler arka kısmına ulaşmasın.
 
Hazır olunca soda, karbonat ve tuz ile yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
 
Wasabi tozunu soğuk sunile hamur kıvamına getirin, mayonez yapın ve wasabi ile birleştirin. Sos şişesine alıp buzdolabına koyun
 
Bal, siriracha ve zeytinyağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Haşhaşları tavada kavurun ve aromasının çıkmasını sağlayın.
 
Dinlenen kuzu etinizi tavada mühürleyin, ocağı kısıp içini pişiren kadar bekleyin.
 
Kalamarlarınızı tavada kesilmemiş tarafı altta kalacak çevirmeden pişirin.  Etinizi ballı karışımı fırça yardımıyla sürün, üzerini haşhaş ile kaplayıp. Kalamarı boyutuna uygun kesin ve yerleştirin.
 
Üzerini wasabi mayonez ve yenilebilir çiçekler ile süsleyin.
 
Yanına kestane püresi ile servis yapın.
 
 
 
  
 |