| 
 
 
 | 
Sumaklı Kuru Dolma | 
  | 
dakik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117634 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016 
1,478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Esen Alkış
 
 
20-25 adet kuru dolma (patlıcan-biber)
 
2 adet büyük boy soğan (soğan dolması için)
 
250 gr orta yağlı kuzu kıyma
 
500 gr pirinç
 
½ su bardağı sıvı yağ
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet kapya (kırmızı) biber
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
½ demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 su bardağı tane sumak
 
7-8 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı isot
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
½ çay kaşığı kimyon
 
½ çay kaşığı toz kişniş
 
½ çay kaşığı tarçın
 
Tuz
 
 
Tane sumak bir kase içine alınıp üzerine sıcak su dökülerek ekşisini vermesi için bekletilir. Kuru dolmalar haşlanır. 2 adet büyük kuru soğan soyulur, boyuna derinlemesine bir çizik atılarak sıcak suda haşlanır.(Haşlandıktan sonra kat kat soğanlar ayrılır.) Kuru soğanlar, biberler ince ince doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Doğranan sebzeler, kıyma, yıkanmış pirinç, salçalar, sıvı yağ ve baharatlar iyice karıştırılır. 1 su bardağı kadar süzülmüş sumak suyu eklenerek dolmalar ve soğanlar hazırlanan dolma içi doldurulur. Doldurulan dolmalar tencereye özenle dizilir. Üzerini geçecek kadar sumak suyu süzülerek tencereye eklenir. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir. Suyu süzülen dolmalar sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Sumaklı Kuru Dolma | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153559 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020 
618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 ip kuru patlıcan
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım kg. kuşbaşı et
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 büyük soğan
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 su bardağı tane sumak
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
 
Patlıcanları haşlıyoruz. Bir yandan da sumak hariç malzemelerle harç hazırlıyoruz. Yumuşayan patlıcan ve biberleri harç ile dolduruyoruz. Sumağın üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekliyoruz, demlenmesini bekliyoruz. Suyunun rengi değişince süzgeçten geçirilerek dolmaların üzerine ekliyoruz. Yavaş yavaş üç su bardağı kadar su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sumaklı Kuru Dolma | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154862 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
150 gram kuzu kıyma
 
150 gram dana kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
Yarım bağ kurutulmuş patlıcan
 
Yarım bağ kurutulmuş biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
Bir kase tane sumak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı su
 
 
Patlıcan ve biberleri sıcak suda haşlayın.
 
Haşlanan sebzeleri sularının iyice akması için süzgece koyarak bir kenara alın.
 
Sumakların üzerine bir su bardağı su dökün ve ekşisini bırakması için bekletin.
 
Soğan, maydanoz ve domatesi küp küp doğrayın.
 
Pirinci güzelce yıkadıktan sonra süzerek bir karıştırma kabında kıymaya ekleyin.
 
Doğradığınız domates, soğan ve maydanozu ekleyerek salçasını ve baharatları da ilave edin.
 
Tuzu da ekleyerek güzelce karıştırın. Dolmanın iç harcı hazır.
 
Patlıcanları ve biberleri hazırladığımız harçla doldurun ve pişme payı bırakarak uçlarını kapatın.
 
Tencerenin alt bölümüne yırtılan dolduramayacağınız kuru patlıcanlardan dizin.
 
Üzerine de doldurduğumuz dolmaları dizin. Ardından üzerine bir süzgeç yardımı ile sumağın suyunu dökün.
 
1 su bardağı suya salçayı koyarak sulandırın ve dolmanın üzerine dökün.
 
Ocağı orta ateşe getirerek dolma suyunu çekene kadar pişirin.
 
Piştikten sonra ocaktan alıp biraz dinlendirip servis edeceğiniz tabağa alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |