| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Sülün | 
 
  | 
dua 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.03.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105898 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2015 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet sülün
 
4 çorba kaşığı margain
 
1 çay bardağı su
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı karabiber
 
1 adet limon
 
 
Sülünleri, içinde rahatça çevirebilecek olduğumuz bir tepsiye; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş tütsülenmiş, yıkanmış ve üstü ovulurcasına tuzlanmış ve limonlanmış, sonra da ayakları gerisine geçirilmiş, vaziyette; 1 çay bardağı su ile 4 silme çorba kaşığı da yağ ilave etmeli, sonra da tepsiyi kızgınca fırına sürerek, her 3 - 4 dakikada bir içindeki yağdan kaşıkla almalı ve pişmekte olan sülünlerin üstlerine dökerek her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 25 - 30 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
 
Sülünler iyice kızarıp da pişmiş bir hal alınca, fırın sıcaklığını azaltmalı ve tepsideki sülünlerin üstlerine bir tabak kapamalı, sonra da tepsiyi fırından alarak, bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli ve kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirmeli ve servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
 
FIRINDA SÜLÜN | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73982 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012 
2,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet sülün
 
4 çorba kaşığı margarin
 
1 kahve fincanı su
 
1/2 adet limon
 
Tuz
 
 
Sülünlerin tüylerini yolarak içlerini temizleyin ve tütsüleyin. Üstünü ovarcasına tuzlayarak limonlayın. Sonra da ayaklarını gerisine geçirerek bir tepsiye koyun. 1 kahve fincanı su ile 4 çorba kaşığı da yağ ilave edin. Sonra tepsiyi kızgın fırına sürerek her 5 dakikada bir içindeki yağdan kaşıkla alarak sülünlerin üzerine dökmek suretiyle sülünleri 25-30 dakika arasında pişirin. Sülünler iyice kızarıp da pişmiş bir hal alınca, fırının sıcaklığını azaltın ve tepsideki sülünlerin üstlerine bir tabak kapatın. Sonra da tepsiyi fırından alarak bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesin ve bir tabağa yerleştirerek servis yapın.
  
 | 
 
SÜLÜN FIRINDA | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12283 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2007 
3,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
1+1/4 kiloluk bir sülün, 
 
50 gram margarin yağı, 
 
1 dal biberiye otu,
 
1 limon, 
 
1/4 bardak tavuk suyu veya et suyu, 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
 
Yapımı: Sülünün tüylerini yolup içini çıkardıktan ve tütsüledikten sonra bu av hayvanını bol akarsuda iyice yıkamalı. Sonra kurulayıp içini, dışını tuzlamalı ve biberlemeli. Bir dal biberiye otunu da karnına yerleştirdikten sonra sülünü açılmamaları için temiz ve beyaz bir sicimle bağlamalı.
 
Pyrex bir kayık tabağa veya yayvan bir güvece margarin yağının yarısıyle dört çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Margarin yağı eriyince sülünü kabın içine oturtmalı, vakit vakit çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı.
 
Sülünün her yanı kızarınca kabı olduğu gibi 190 dereceye göre kızdırılmış bir fırına sürmeli ve burada vakit vakit çevirerek, kaşıkla alınacak salçası üstüne dökülerek bu av kuşunu 45 dakika pişirmeli.
 
Sülün pişince kabı fırından çıkarmalı, üstündeki ipleri çıkarılacak sülünü bütün olarak veya parçalara bölerek sıcak bir yerde tutularak servis tabağına oturtmalı.
 
Pyrex kabın veya güvecin dibini kazırcasına çatalla karıştırırken salçaya yeteri kadar et suyu katmalı.
 
Salça koyu bir kıvama gelince bunu ateşten indirmeli, kalan margarin yağını ufak parçalar halinde içine atıp karıştırarak eritmeli ve sıcak sıcak sülünün üstüne döküp hemen servis yapmalı.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SÜLÜN FIRINDA Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |