| 
 
 
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4414 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006 
4,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram dana kıyma
 
Yarım su bardağı kırık pirinç
 
3 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 kahve fincanı sirke
 
2 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
3 çorba kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Kıymayı derin bir kaseye koyun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci tuz, kimyon ve karabiber ilave ederek yoğurun. Sirkeyi bir tabağa koyup elinizi sirke ile ıslatarak köfteler yapın.
 
Diğer tarafta ince doğradığınız soğanları yağda kavurun. Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup arada bir karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosun içine atarak pişirin. Köfteler pişip sosun kıvamı koyulaşınca tabaklara alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.11.2014
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Bahar At 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63703 
Gönderme Tarihi: 31.May.2011 
3,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Köftesi için:
 
1 adet soğan
 
5 çorba kaşığı pirinç
 
300 gram kıyma
 
Tuz, karabiber
 
Diğer malzemeler:
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Terbiyesi için:
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Kıyma, pirinç, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırıp küçük köfteler yapın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin ve üzerine küp doğranmış havuç, patatesi ekleyip hep beraber kavurun. Üzerine suyu koyup kaynatın. İçine köfteleri koyup 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısını, unu ve limon suyunu çırpın. Yemeğin içinden 1 kepçe suyundan alıp terbiyeyi ılıştırın ve sulu köfteye tekrar ekleyin. 1 taşım daha kaynatıp sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22658 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
3,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. köftelik kıyma
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
3 dilim ekmek
 
1 yumurta
 
Köfte baharı
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
3-4 adet patates
 
2 kaşık salça
 
Biraz sıvı yağ
 
Su
 
 
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp güzelce sıkın. Yumurtayı ve baharatları katın. Kıyılmış maydanozu ilâve edip, iyice yoğurun.
 
Köftelere ceviz gibi şekil verin. Patatesleri küp küp doğrayın. Salçayı sulandırıp, sıvı yağı ilâve edin. 2 bardak su koyup, bir tencerede pişirin.
 
 
 ML® Milföylü Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
fato 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30695 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2008 
3,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Suyu için:
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon
 
 
Yıkanmış pirinçle köfte malzemesi yoğrulur. Fındık kadar köfteler yapılır. 4 su bardağı su kaynatılır, az tuz atılır. Sonra köfteler atılır. Pirinçler şişmeye başlayınca yumurta limon suyu karışımı katılır. 5 dakika sonra ince kıyılmış maydanoz katılır. Hemen ateşten alınır.
 
 
 ML® Hazan Yaprakları için tıklayın
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20302 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
3,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 Kg. yağsız kıyma
 
1 Küçük patates
 
1 Orta boy soğan
 
8-10 Dal maydanoz
 
2 Orta boy domates veya biraz salça
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
2 Çorba kaşığı pirinç
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1 Küçük havuç
 
 
Kıymanın içine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, tuz ve karabiber ilave edip yoğurunuz. 1/2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında yuvarlayınız.
 
Tencereye 4 su bardağı su koyup tuz atınız. Kaynayınca köfteleri ilave ediniz. Havuç, patates ve domatesi rendeleyip köftelere ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
 
 ML® Toros Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Siyah Lale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16319 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007 
3,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
3 kuru soğan
 
1 çay bardağı kırık pirinç
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1  kahve fincanı sirke
 
2 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Kimyon
 
 
Kıymayı derin bir kaba alıp pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek yoğurun. Sirkeyi düz bir tabağa dökün. Elinizi sirke ile ıslatarak köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
 
Soğanları ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Domates salçası, karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosa azar azar ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Zeytinli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
çimçim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 108 Şehir: Mordoğan-İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15516 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
3,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. orta yağlı kıyma
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 kahve fincanı pirinç
 
2 çorba kaşığı salça
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı sirke
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı kimyon
 
2,5 - 3 su bardağı su
 
 
Kıyma, yıkanmış pirinç ve baharatlarla 5-6 dakika yoğrulur, parmak uçları sirkeye batırılarak köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
 
İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir.
 
Salça, karabiber, tuz ve su eklenir, kaynatılır.
 
Hazırlanan köfteler salçalı karışıma atılır, piriçler şişene kadar pişirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.
 
 
 ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 07.03.2025
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34201 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
2,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
120 gram soğan (1 büyük)
 
50 gram pirinç (3/4 kahve fincanı)
 
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
 
1 demet maydanoz                              
 
4 bardak su
 
400 gram sarı patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Kemiksiz olarak tartılmış 600 gram kıymaya; rendelenmiş 1 büyük baş soğan, 4 bardak suda 15 dakika haşlanmış ve süzülmüş 1 kahve fincanı pirinç, 1 kahve kaşığı karabiber ile 2 tatlı kaşığı tuz ilâve ederek, hepsini 5 dakika kadar yoğurmalı, sonra da pirinç ve soğanlı kıymadan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle küçük ve düzgün yuvarlak köfteler 'yapmalı ve bunları içinde kıyılırcasına ince doğranmış 1 demet maydanoz olan tepsiye katmalı ve tepsiyi sallamak suretiyle de maydanozların köftelerin her bir tarafına yapışmasını sağlamalıdır.
 
2 Sonra tepsideki köftelere; iki buçuk bardak su, 1 silme çorba kaşığı margarin ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, tepsinin üstüne bir kapak kapatıılmış olarak köfteleri orta kuvvetteki ateşte 20 dakika pişmeye bırakmalıdır.
 
3 Köfteler pişince dörde bölünmüş, pişmiş sarı patatesler ve kendi suyu ile birlikte servis yapılır.
 
 
 ML® Mubi Busesi için tıklayın ML® Kiremitte Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24348 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
2,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Kimyon, karabiber, tuz
 
3 su bardağı su
 
 
Piricin üzerine 1,5 su bardağı su eklenir, diri kıvamda haşlanır, soğutulur. Daha sonra pirincin üzerine kıyma ve baharatlar eklenir, yoğrulur. Cevizden küçük köfteler hazırlanır. Tencerede yağ ve salça kavrulur. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz eklenir. Su kaynama noktasına gelince köfteler atılır. 20 dakika kadar pişirilir.
 
 
 ML® Dilim Dolma için tıklayın
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Baki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25545 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
500 gr. dana kıyması
 
2 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 paket tablet et suyu
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Soğanları ayıklayıp doğrayın. Margarin ile pembeleştirin. 1 çorba kaşığı unu üzerine serpiştirin ve biraz çevirin. Daha sonra kıymayı ilave edin. Maydanozu, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi katıp karıştırın. 4 su bardağı suyu kaynatın ve kıymadan ıslak elle yuvarlak köfteler yapın. Kaynayan suya atın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Et suyu tabletini, 2 çay fincanı sıcak suda eritip 1 çorba kaşığı unu serpin ve köftelere katın. 10 dakika pişirin, çiğ kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
 
 
 ML® Öküz Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
nihale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75725 
Gönderme Tarihi: 14.May.2012 
2,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 GR KIYMA
 
2-3 KAŞIK PİRİNÇ
 
TUZ
 
KARABİBER
 
1 TANE KURUSOĞAN
 
1 TANE PATATES
 
1 TANE HAVUÇ
 
2 KAŞIK MARGARİN
 
2 KAŞIK SALÇA
 
 
Köfteleri hazırlamak için kıyma, pirinç, tuz, karabiber, kurunane ve 1 küçük soğan rendesini yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp un koyduğumuz bir tabağa koyuyoruz ve bütün köftelerin unlanmasını sağlıyoruz. Tencerede margarini eritip 1 tane yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz, patates ve havuçları ekliyoruz biraz kavrulunca salçasını ilave edip isteyen bu arada domates rendeside koyabilir suyunu koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve köfteleri atıp pirinçler şişinceye kadar pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
urfalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75437 
Gönderme Tarihi: 03.May.2012 
2,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 adet kurusoğan
 
1 lt su
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Kıymayı pirinç, tuz ve karabiber ile yoğurun. Küçük toplar haline getirin. Köfteleri un ile yuvarlayın. Tencerede soğanla salçayı kavurun. 1 litre su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri içine salın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 31.10.2024
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
nizam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.04.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89005 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
2,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kıyma 
 
1 adet soğan 
 
1/2 kahve fincanı pirinç 
 
8 dal maydanoz 
 
2'şer adet havuç ve patates 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
2 çorba kaşığı un 
 
6 su bardağı sıcak su 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Kıyma, soğan, pirinç, üç dal maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, fındıktan biraz daha büyük köfteler yapın. Havuç ve patatesleri temizleyip iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin ve kavurun. Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu ekleyin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131912 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018 
2,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
300 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
Bir tutam maydanoz
 
3 yemek kaşığı bulgur
 
2 yemek kaşığı kırık pirinç
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kimyon
 
Suyu için:
 
1 kuru soğan
 
1 yemek kaşığı dolusu salça
 
2 patates
 
1 havuç
 
Sıvıyağ
 
Su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kaba soğan ve sarımsak rendelenir, üzerine kıyma, yıkanmış bulgur ve pirinç eklenir.
 
Tuz, karabiber ve kimyon eklenerek iyice yoğurulur.
 
Köfte hamurundan misket kadar köfteler yapılarak unlanmış tepsiye alınır.
 
Bir tencereye sıvı yağ alınır, üzerine ince kıyılmış kuru soğan ve küçük küp doğranmış havuç katılarak kavrulur.
 
Salça katılır daha sonra doğranmış patatesler de ilave edilir, bir süre daha kavurduktan sonra, yeteri kadar kaynar su, tuz ve karabiber de katılır.
 
Köfteler eklenir, 10-15 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118247 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016 
1,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nihal Sarpdağ
 
 
500 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
3 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pulbiber
 
4 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 kaşık biber salçası
 
1 adet domates salçası
 
Tuz
 
Sıvıyağ
 
Su
 
 
Öncelikle ekmeği robottan geçirin. Bir kaba kıymayı koyun ekmek içini, baharatları, tuzu ve 1 yumurtayı kırıp koyun ve iyice yoğurun en son çok küçük doğranmış soğanı ilave edin yoğurun. 5 dakika dinlendirin yuvarlak şekil verin. Patatesleri de soyun yıkayın istediğiniz gibi şekillendirin. Bir tencereye yağı dökün küp doğradığınız soğanları da koyup kavurun salçaları da koyup biraz daha kavurun patatesleri ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 5 dakika pişirip köfteleri ilave edin koyarken fazla karıştırmayın yavaşça 1 kere karıştırın dağılmasın pişmeye bırakın patates ve köfteler piştiğinde hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111122 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015 
1,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
T.C. Berlin Büyükelçiliği
 
 
300 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç (90 g)
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon
 
1/2 su bardağı un (75 g)
 
4 bardak su (1 l)
 
4 yemek kaşığı margarin (40 g)
 
1 çay kaşığı tuz (8 g)
 
Karabiber (3 g)
 
 
Bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber ve yumurta beyazı karıştırılıp iyice yoğurulur.
 
Köfteler fındık büyüklüğünde yuvarlanır ve bir tepsinin içinde unlanır.
 
Tencerenin içine 4 kaşık margarin ile 4 bardak su ilave edilir.
 
Bir yandan limon suyu yumurta sarısı ile çırpılır ve tencereden alınacak sıcak suyla karıştırıp, tencerenin içine ilave edilir.
 
Servis yaparken üzerine pul biberi dökülebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 14.04.2021
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
bacı kalfa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.07.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109006 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015 
1,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
2 adet patates
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, galeta ununu; tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Harçtan yuvarlak köfteler yapın. Bir tencerede yağla salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca doğranmış patatesi ve köfteleri ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.02.2024
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
alabastar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125085 
Gönderme Tarihi: 05.May.2017 
1,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
300 gram kıyma
 
1 su bardağı bezelye
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
1 soğan
 
1 kaşık domates salçası
 
2 kaşık galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Sıvı yağ
 
 
Kıymayı tuz, karabiber, kimyon ve galeta unu ile yoğurup küçük küçük toplar yapalım. Patates ve havucu küçük doğrayalım ve soğanı ince ince kıyalım. Tencerede soğanları ve salçayı sıvı yağ ile kavuralım. Üzerine üç su bardağı su ilave edip kaynamasını bekleyelim.
 
Kaynadıktan sonra bezelye, havuç ve patatesi ilave edelim. Bunlar yumuşadıktan sonra köfteleri ilave edelim 15 dakika pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
gülcan yılmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131946 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018 
1,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kıyma
 
1 tane kuru soğan (rendelenmiş)
 
1 yumurta
 
1 kase bulgur
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pul biber
 
Reyhan
 
Maydanoz
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı salça (suyu için)
 
 
Kıyma ve tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.
 
Daha sonra cevizden biraz küçük olacak şekilde köFteri yuvarlıyoruz.
 
Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz salçayı da ekliyoruz.
 
Parmak ucuyla tuz pul biber karabiber ve 1 litre kadar su koyuyoruz su kaynayınca içine köfteleri koyuyoruz yarım saat kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sulu Köfte | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145713 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019 
789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
½ kilo kıyma (500 gram) 
 
1 adet yumurta 
 
2 adet soğan 
 
1 su bardağı ince bulgur (düğ) 
 
3 diş sarımsak 
 
3 yemek kaşığı salça 
 
1 tutam karabiber, pul biber 
 
Yeteri kadar tuz 
 
½ çay bardağı sıvı yağ 
 
3 litre su 
 
 
 
Yoğurma kabına kıyma alınır, üzerine ince kıyılmış bir adet soğan, ezilmiş sarımsaklar eklenir.
 
Üzerine tuz, karabiber, pul biber, bir yumurta kırılır, düğ (ince bulgur) ilave edilir.
 
Bir kaşık salça eklenir ve yoğrulur.
 
Fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
 
Yuvarlanan köfteler birbirine yapışmaması için yuvarlak tepsiye konulur.
 
Tencereye sıvı yağ konulur, doğranmış bir adet soğan kavrulur.
 
Üstüne 2 kaşık salça eklenir, karıştırılır.
 
Tencereye 3 litre su konulur, tuz atılır ve kaynamaya bırakılır.
 
Salçalı su kaynayınca köfteler suya salınır, karıştırılır.
 
Kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika sonra ocaktan alınır.
 
Servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |