Kısa URL: https://ml.md/lc177611
Gönderme Tarihi: 05.May.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı
Sufle yaparken pişme süresine dikkat etmelisin.
Pişme süresi fırından fırına değişiklik göstermekte.
Eğer normal bir kek gibi uzun süre pişirirsen suflenin içi akışkanlığını kaybeder.
Eğer daha az akışkan ve kek gibi bir sufle istersen daha uzun sürede de pişirebilirsin.
Sufle kalıplarını iyice yağlarsan sufleler kalıba yapışmaz ve kolayca kalıptan ayrılır.
Sufleleri pudra şekeriyle süsleyebileceğin gibi, kakao veya çeşitli mevsim meyveleri de ekleyebilirsin.
Kısa URL: https://ml.md/lc38109
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
Bu tatlının yapılması kolay olduğu gibi daha öncede hazırlanabilir. Yeneceği zamana yakın pişirilmesi gerekir. Hiç bir zaman pişmiş olarak bekletilmez. Pişer pişmez sofraya getirilmeli. Sufle, önce ateş üstünde benmaride sonrada fırında yine benmari içinde pişirilir. Servis yapmadan birkaç dakika önce benmari alınıp, doğrudan doğruya fırında pişirilir. Bu biçimde sufle daha iyi pişmiş olarak elde edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc13336
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2007
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
1) Yumurta aklarının iyi kabarması için yumurtaların çok taze olması gerektir. Ancak bu yumurtaların tavuğun altından alınıp sıcak sıcak kullanılması da doğru değildir. Bu gibi yumurtalar yarım gün kadar bekletilmelidir. Ayrıca yumurtalar kullanılmadan iki - üç saat önceden buzdolabından çıkartılmalıdır.
2) Yurnurta aklarını çırparken içine bir çimdik tuz veya şeker katılırsa daha çabuk ve daha iyi kabarır.
3) Eğer fırınınız çok geç ısınıyorsa sufle benmari usulüyle de pişirilebilir. Yâni kalıbı yarısını aşmayacak kadar suyun kaynamakta olduğu başka bir kabın içine oturtmak gerekir. Benmari usulüyle yapılan pişirmelerde normal süreye yirmi dakika daha katılır.
4) Eğer fırın çabuk ısınıyorsa o zaman da kalıbın üstüne bir alüminyum kâğıt örtülmelidir.
5) Tuzlu suflelerin yüzünde kıtırlı bir kabuğun teşekkül etmesi için kalıpları fırına koymadan önce bunların üstüne çok az miktarda kurutulmuş ekmek tozu, rendelenmiş kaşer peyniri ve biraz da tereyağı parçaları serpilmelidir.
6) Kısaca şu üç noktaya dikkat edilmelidir: Beşamel salçasının iyi ve koyu pişmesi gerektir. Yumurta akları kar köpüğü hâline gelinceye kadar çırpılmalıdır. Fırın, sufle konulmadan önce ısıtılmalıdır ve fırından çıkar çıkmaz hemen servis yapılmalıdır.