| 
 
 
 | 
Sufle Omlet | 
  | 
cumhur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41955 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009 
2,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin
 
yarım kahve fincanı un
 
Dörtte üç bardak süt
 
1 bardak rende kaşar
 
Tuz
 
 
Bir tavaya bir çorba kaşığı margarin ile yarım kahve fincanı un koyarak karıştırın ve iki dakika kavurun. Sonra bunlara üç çeyrek bardak da süt ilave ederek karışım  muhallebi kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar karıştırmak suretiyle pişirmeye devam edin. Sonra karışıma iki tatlı kaşığı tuz ile bir buçuk bardak da rende kaşar peyniri katarak bir kaç kere karıştırın. Peyniri iyice karışıma yedirin. Sonra da kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın. Karışım ılınınca buna teker teker olmak üzere 10 adet yumurta sarısı katın ve her katışta da iyice karıştırmak suretiyle hepsini birbirine yedirin. Aklarını da sonradan kullanmak üzere bir başka tencereye ayırın. Sonra ayırmış olduğunuz yumurta aklarına bir tatlı kaşığı tuz katarak aklar kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da akları, yağ, un, süt, peynir ve yumurta sarılı karışıma atarak iyice karıştırın. Sonra elde ettiğiniz bu karışımı içi iyice yağlanmış bir kalıba dökerek ısısı alttan verilmiş orta kızgınlıktaki fırında aşağı yukarı 30 dakika pişirin. Fırından o'arak kalıbı ile hemen servis yapın.
  
 | 
Sufle Omlet | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181308 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2025 
184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet büyük boy yumurta
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam karabiber
 
Opsiyonel: Rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz veya sevdiğiniz baharatlar
 
 
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara koyun.
 
Beyazların içine hiçbir şekilde sarı karışmamasına dikkat edin.
 
Yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla sert ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpın.
 
Köpük haline gelmiş, kabarmış bir kıvam elde etmelisiniz.
 
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını süt, tuz ve karabiberle iyice çırpın.
 
Daha zengin bir lezzet için rendelenmiş peynir veya baharat ekleyebilirsiniz.
 
Çırpılmış yumurta beyazlarını dikkatlice yumurta sarılarına ekleyin.
 
Bir spatula yardımıyla, beyazları söndürmeden nazikçe karıştırın.
 
Bu aşama, omletin kabarık olmasını sağlayacaktır.
 
Yapışmaz bir tavaya tereyağını ekleyin ve kısık ateşte eritin.
 
Tereyağını tavanın her yerine eşit şekilde yayın.
 
Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve üzerini spatula ile düzeltin.
 
Omletin içinin de güzelce pişmesi için tavayı bir kapakla kapatın.
 
Kısık ateşte yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
 
Omlet tamamen kabarıp altı hafifçe kızardığında pişmiş demektir.
 
Tavadan dikkatlice bir spatula yardımıyla alın ve sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |