|
Sucuklu Tarhana Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146818
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
712 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet parmak sucuk
5 çorba kaşığı tarhana
3 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı soğuk su veyaılık et suyu
Üzeri için:
Kurutulmuş top kekik
Küp doğranmış sucuğu tencereye alıp sıvıyağda soteleyin. Tarhana ekleyip karıştırın. Soğuk su veya et suyu ilave edip, kaynayana dek sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis tabaklarına alıp,üzerine top kekik serpin ve servis yapın.
|
Sucuklu Tarhana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91238
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
7 dilim sucuk
Tereyağını ve sarımsağı beş dakika kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Suyu ve tarhanayı katıp sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Sucukları ince bir şekilde kıyıp tereyağında iki dakika çevirin, servis yaparken çorbanın üzerine paylaştırın.
Fotoğraf "mayda" tarafından gönderildi. 23.11.2020
|
Sucuklu Tarhana Çorbası |
|
cicibebe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76326
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. sucuk
4 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
5 bardak su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tarhana bir bardak su ile ıslatın, 1 saat bekletilir. Tencereye 5 bardak su koyun. Kaynayınca tarhana yavaş yavaş tencereye aktarın. Karıştırarak top top olmaması sağlayın. 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Sucuk dilim dilim kesilir. Tavada tereyağı ile kavrun, çorbanın üzerine dökün. Nane serpin.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.03.2021
|
Sucuklu Tarhana Çorbası |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc67734
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2011
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 dilim bez sucuk
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tereyağını eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve salçayı katıp, kavurmaya devam edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sucukları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 28.12.2015
|
Sucuklu Tarhana Çorbası |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc4255
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Çorba kasigi tarhana
200 gr sucuk
1 Çorba kasigi salça
1 Çay bardagi misirözü yagi
7-8 Su bardagi su
Yeteri kadar tuz
Tencereye yagi alin. Küçük dogranmis sucuklari ekleyip, kavurun. Tarhanayi da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin. Sicak suyu yavas yavas tarhanaya ilave edin. Salçayi da ekleyip, koyulastirin. Kisik ateste kaynamaya birakin. 10 Dakika kaynatip, ocaktan alin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin ve servis yapin.
Not: Tarhananin koyulugunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Verilen ölcüden daha az veya daha çok su ilave edilebilir
|
|