|
Sucuklu Pizza |
|
Lale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3685
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
8,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kangal sucuk
3 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Mayayi ilik bir bardak suda ezin. lçine bir tatli kasigi seker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasini açin. Içerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandirdiginiz mayayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamuru ilik bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.
Mayalanma isi bitince yumurtadan biyük parçalar koparip, merdane yardimi ile yarim santim kalinliginda açin. Üzerine zeytinyağı sürün.
Açtiginiz hamur üzerine halka halka dogranmis sucuklari dizin.
Ufak dogradiginiz domatesi, biberi serpistirin. Kasar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaglanmis tepsiye koyup yarim saat kadar dinlendirin. Sonra firinda pisirip sicak olarak servise sunun.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.04.2017
|
Ketçaplı Sucuklu Pizza |
|
Alya Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc119239
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2016
3,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram pizza hamuru
3 su bardağ rendelenmiş kaşar peyniri
1 kangal sucuk
15 adet ançuez
Sos Malzemesi
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığ sıvıyağ
2 yemek kaşığ ketçap
2 tutam tuz
Pişirme kağıdı serdiğinizi tepsiye hamuru daire şeklinde açarak yerleştirin. Üzerine sos için kullanılacak olan malzemeyi küçük bir kapta karıştırarak sürün ve rendelediğiniz kaşar peynirinin tamamını serpin.
Tüm iç malzemeleri pizza hamurunu üzerine ekleyin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
|
Sucuklu Pizza |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63790
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2011
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 gr taze (yaş) maya
1 kahve kaşığı şeker
1/2 su bardağı + 3 tatlı kaşığı ılık su
250 gr (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
Harcı:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (halkalanmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
400 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak kabaca doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı fesleğen (istenirse)
1 defne yaprağı
175 gr dil peyniri (ince ince ayrılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 kangal sucuk (zarı soyulup doğranmış)
Maya ve şekeri küçük bir kaseye koyup, 3 tatlı kaşışığı su katarak, krema kıvamma getiriniz. Kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarıp köpük köpük olana kadar bekletiniz.
Un ve tuzu büyük ve ısıtılmış bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırınız. Mayayı ve kalan 1/2 su bardağı ılık suyu katınız.
Spatula ile parmaklarınızla maya ve suyu una yedirip, hamur kasenin yanlarmdan ayrılana kadar karıştırınız.
Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta 10 dakika (yapışırsa tezgahı biraz daha unlayarak), esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz.
Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı yağla yağlayınız. Hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Üstünü hafifçe unlayarak temiz ve nemli bir bezle örtünüz. Kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 45 dakika - 1 saat, hamur kabarıp hacmi yaklaşık iki kat olana kadar bekletiniz.
Bu arada harcı yapmak için 2 çorba kaşığı zeytinyağı orta boy bir tencerede kızdırınız. Soğan ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Domates, tuz, biber, domates salçası, fesleğenin yarısı (istenirse) ve defne yaprağını katıp iyice karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte arasıra karıştırarak 20-30 dakika, sos koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, defne yaprağını çıkararak atınız. Sosu bir kenara bırakınız.
önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız.
1 tatlı kaşığı zeytinyağla büyük fırın tepsisini yağlayıp, bir kenara bırakınız. Kabarmış hamuru kaseden çıkarıp, 3 dakika yoğurunuz.
Hamuru ikiye kesip, her parçayı hafifçe unlanmış merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açınız. Hamurları geniş arayla tepsiye yerleştiriniz. Üstlerine domates sosunu eşit olarak döşedikten sonra, peynirleri diziniz.
Maydanozu ve kalan fesleğeni (istenirse) serpip, sucukları en üste eşit olarak yerleştiriniz.
Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı serpiştirip, pizzaları fırının orta katında 15-20 dakika, hamur pişip peynir eriyene kadar pişiriniz. Pizzaları fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
Not: Kişi başına 1 ya da yarım pizza olarak hesaplamak gerekir.
|
Sucuklu Pizza |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc80622
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2012
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Üzeri için:
1 kilo domates
5 adet yeşil zeytin
150 gram kaşar peyniri
1 adet sarı dolmalık biber
Arzu ettiğiniz kadar sucuk
Hamuru için mayayı ılık sütün içinde 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 25 dakika kadar bekletin. Hamuru kabarınca istenirse 4 parça ya da 6 parçaya bölüp yuvarlak şekilde açın. Domateslerin çekirdeklerini alıp etli kısımlarını küp küp doğrayın. Diğer malzemeleri de aynı büyüklükte doğrayıp üzerine serpin. Fırına verirken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da taze peynir serpin. İrice dilimlenmiş sucukları da bolca üzerine yerleştirin ve 200 derecede 20 dakika pişirin.
|
SUCUKLU PİZZA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74283
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ölçü pizza hamuru
1 adet kuru soğan
2-3 dis sarımsak
4 adet domates
Tuz
Karabiber
1 çorba kasığı domates salçası
175 gram dil peyniri veya kasar peyniri
250 gram sucuk
2-3 kasık zeytinyağı
Soyup, halka halka doğradığımız soğanı zeytinyağında dövülmüş sarımsakla beraber pembeleşene kadar kavuralım.
Salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, kabuklarını soyup, kuşbaşı doğradığımız domatesi ve yeterince baharatı ilave edip, domatesler yumuşayıp da sos koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Halka halka doğradığımız sucukları da sosa ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım.
Pizza hamurunu yağladığımız pizza tepsisine elimizle bastırarak yerleştirelim.
Üzerine sucuklu karışımı yayalım.
Tel tel ayırdığımız dil peynirlerini sucukların üzerini kaplayacak şekilde yerleştirip orta ısılı fırında pişirelim.
Peynirler eriyip de renk alınca fırından çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 22.06.2019
|
Sucuklu Pizza |
|
demo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc105573
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2015
1,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 - 3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için:
3 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı süt
1 adet soğan
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram sucuk
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Hamuru kabarınca unlamış tezgahta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine salça ve sütü karıştırıp sürün. Beyaz peyniri ya da arzu ettiğiniz malzemeleri ve halka şeklinde dilimlenmiş soğanı dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "lezzet doktoru" tarafından gönderildi. 16.01.2018
|
Sucuklu Pizza |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124899
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2017
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kekik
Kuru nane
Üzeri için:
3 parmak sucuk
3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
20 adet siyah zeytin
Hamur malzemesi iyice yoğurularak, sıcak bir yerde yarım saat kabarmaya bırakılır.
Sosu için, bir kapta salça sulandırılır, sıvı yağ, tuz, kekik ve kuru nane eklenerek iyice karıştırılır.
Sucuk dilimlenir, biberler dilimlenir, zeytin çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir ve kaşar rendelenir.
Fırın tepsisine kağıt yayılır.
Dinlenen hamur dört bezeye ayrılır. Her beze merdane ile açılır, tepsiye konur.
Hamurun üzerine sos sürülür, biraz kaşar yayılır.
Yeteri kadar sucuk, zeytln ve biberler üzerine dizilir, üzerine biraz daha kaşar serpilir.
180 derece fırında pişirilir.
|
|