Yufkalar 8 eşit parçaya, pizza dilimi gibi kesilir. Alt kenarın olduğu tarafa önce kaşarı üzerine de sucukları koyun. Uzun kenarların diplerini malzemelerin üzerini kapatacak şekilde katlayın. Malzemeleri yufkanın ucuna doğru katlayarak sarın. Derin bir tavada sıvıyağ kızdırın. Hazırlamış olduğunuz yufkaları yağda kızartın. Yaklaşık 5 dakika kadar kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc117420
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016
1,598 defa indirildi / yazdırıldı
Çiğdem Avcı
5-6 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
200 gr kaşar peyniri
200 gr sucuk
3 adet yufka (Hazır satılan sigara böreklik yufkayı da kullanabilirsiniz)
Tuz
Galeta unu
2 adet yumuta
Sıvı yağ
Öncelikle tüm malzemeleri julyen keselim. Yufkayı sigara böreğinden biraz kalınca keselim. Julyen kestiğimiz malzemeleri yufkanın içine yerleştirip sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde saralım. Galeta ununa parçalara göre tuz miktarını belirleyip atalım. Sarılan börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa iyice bulayıp hafif yağlı tavada kızartalım.
2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı dilimlenmiş sucuk
1 adet sivri biber
Kaşar ve labne peynirini karıştırın.
Yufkaları 8 parçaya ayırın, her bir parçaya fırça yardımı ile yağlı su sürün.
2 yemek kaşığı kadar kaşarlı harç, 3-4 parça sucuk ve 3-4 dilim sivri biber koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın.
1 adet yufka
4 yemek kaşığı küp doğranmış sucuk
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
Sıvı yağ
1 adet yufkayı üçgen olacak şekilde 8 parçaya kesin.
Daha sonra 1 yufka parçası alıp, tezgah üzerine serin.
Üzerini az miktar sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine 2. yufka parçasını koyun.
Eğer yufkanız kalın ise tek yufka parçası kullanın.
Ardından yufkanın geniş kısma 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 yemek kaşığı küp küp doğranmış sucuk koyun.
Yufkayı kenarlardan içe doğru kıvırıp, çok sıkmadan rulo şeklinde sarın.
Yufkanın uç kısmının yapışması için az miktar su ile ıslatın.
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc175704
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram sucuk
2 adet taze yufka
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
20 ml zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
100 ml kızartmak için ayçiçek yağı
Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
İnce doğranmış sivri biber ve zeytinyağını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
Doğranmış gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin daha sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
Yufkanın alt kısmına hazırladığınız iç malzemeden 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
Kızgın yağda böreklerin iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.