|
Sucuklu Makarna |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1066
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2006
3,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 kahve fincanı tereyağı
150 gr. ince dilinmiş sucuk
2 kaşık domates salçası
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün, soğuk suya tutun. Tereyağını kızdırıp bir tencereye koyun. Suyu süzülen makarnaları ilave edin, karıştırın. Sucukları da ilave edip karıştırın. Fırına verin. Domates salçasını sulandırıp bir taşım kaynatın. 10 dakika sonra fırından çıkaracağınız makarnanın üzerine dökün.
ML® Sucuklu Makarna için tıklayın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 28.12.2015
|
Sucuklu Makarna |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9283
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
6,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket fiyonk makarna
50 gr. sucuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük boy domates
3 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Sucukları kibrit şeklinde doğrayın, domateslerin kabuklarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Bir tavanın içinde tereyağını 3-4 kez çevirdikten sonra domates ve sucuğu ekleyin. Domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip tuzunu ekleyin. Tuzlu bol suda haşlanmış makarnayı süzüp sosla karıştırın. Bir kasenin içinde yumurta sarılarını ve peyniri karıştırıp makarnanın üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra, makarnanız servise hazırdır.
ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
|
SUCUKLU MAKARNA |
|
Tantana
Aşçı
Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16595
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
2 Bardak su
2 Çay bardağı sade yağ
150 gr. sucuk
1 Fincan salça
Tuz.
Makarnayı, tuzlu, bol suda haşlayın. Kevgire alıp süzün, ayrıca soğuk suya tutun. Bir tencerede yağı kızdırın. Yağ kızınca makarnayı boşaltın. Karıştırın ve ince dilinmiş 150 gr. sucuk ilâve edin. Fırına koyup 10 dakika pişirin. Yemek vakti fırından çıkarıp sıcak salça dökerek sofraya getirin.
|
SUCUKLU MAKARNA |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22930
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yarım paket makarna
100 gr. sucuk
100 gr. tereyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarnaları, tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar karıştırarak haşlayıp, süzün. Yağı tencerede eritip ince dilimlenmiş sucukları kavurun ve 2 yumurtayı tencereye katın. Yeterince tuz, karabiber ilâvesiyle makarnaları da tencereye dökün. Ocağın altını yakıp karışımı güzelce karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
SUCUKLU MAKARNA |
|
meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23675
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
3,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket haşlanmış makarna
1 tutam mekik
1 diş sarımsak
5 domates (rendelenmiş)
100 gr sucuk
150gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Fırın önceden yakılarak ısıtılır. Yemek orta ateşte pişirilecektir. Soğanlar soyulur ve doğranır. Zeytinyağı tavada kızdırılır. Soğan ve sarımsak buna atılarak kızartılır. Domates ezmesi, tuz soğana ilave edilir. Tavanın üzerine bir kapak örtülür ve malzeme orta ateşte 20 dakika pişirilir. O sırada makarna tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır. Bir güveç kabı yağlanır. Bunun dibine 3 çorba kaşığı domates karışımından konulur. Sucuklar doğranır. Sucukla makarnayı karıştırdıktan sonra, yarısı güvece dizilir. Ortasına rendelenmiş peyniri serptikten sonra, yarısı güvece dizilir. Ortasına rendelenmiş peyniri serptikten sonra tekrar artan sucuklu makarna ile örtülür. Üstüne kekik serpilir. 30 dakika pişirilir.
|
SUCUKLU MAKARNA |
|
bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48854
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
3,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna (1 numara)
125 gr yağ
150 gr sucuk
1 çorba kaşığı salça veya 2 domates (küçük)
biraz tuz
Makarnalar istenilen uzunlukta kırılır. Kaynamakta olan tuzlu bol suya atılır. Bir süre sonra ateş biraz hafifletilir ve makarnalar yumuşayıncaya kadar haşlanıp pişirilir. Suyu bir süzgece boşaltılarak süzülür. Sonra süzgeç akan soğuk suyun altına tutulur. Suyun süzülmesi için bir kenara bırakılır. Tencere yağ ile ateşe koyulduktan sonra makarnalar içine atılır. İnce doğranmış sucuk ilâve edilir. Makarna fırına koyulup 10 dakika pişirilir. Yağda eritilmiş salça veya pişirilerek salça halintf getirilen domatesler, fırından çıkarılan makarnanın üstüne dökülür ve derhal servis yapılır.
Not: Arzu edilirse bu makarnaya, mevsimine göre yeşil biber de katılabilir. Bunun için biber küçük parçalara doğranır yağda hafif kızartılarak makarnaya katılır.
|
Sucuklu Makarna |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc79138
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
100 gram sucuk
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
Makarnaları tuzlu kaynayan suyun içinde 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Üzerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirirseniz yapışmaz bilginiz olsun. Tavada tereyağını eriyip içine küp doğranmış sucukları ekleyip 2 dakika kadar pişirin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri, rendelenmiş domatesleri de içine ekleyip pişirmeye devam edin. Haşlanmış makarnaları da üzerine ekleyip servis yapın.
|
Sucuklu Makarna |
|
frekans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81618
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
5,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gr sucuk
1 paket makarna
Yeteri kadar su
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzün. Tereyağı bir tavada eritip sarımsak, sivri biber ve küp küp doğranmış sucuğu 3-4 dakika kavurun. Üzerine kabukları soyulup, rendelenmiş domatesi, suyu, kekiği ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sucuklu sosu gezdirdikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "perçem" tarafından gönderildi. 26.11.2020
|
Sucuklu Makarna |
|
seyehat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98967
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2014
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
100 gram sucuk
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 sivri biber
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı susam
Sucukları dilim dilim doğrayın ve tavanın içinde tereyağıyla 5 dakika kadar kavurun. Ya da ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı, sarımsağı ve sivri biberi az miktarda sıvı yağla 5 dakika sote edin. Üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Daha sonra bu karışıma haşlanmış makarnayı ekleyip 5 dakika kadar pişmeye bırakın. Son dakika çiğ kremayı içine ilave edip servis tabağa alın ve üzerine tekrar susam serpip süsleyin. Sıcak servis yapın.
|
Sucuklu Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101781
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
100 gram sucuk ya da parça et
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 sivri biber
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı susam
Et kullanacaksanız hiç yağ koymadan kavurup sonra yağ ilave edin. Sucuk kullanacaksanız da dilim dilim doğrayın ve tavanın içinde tereyağıyla 5 dakika kadar kavurun. Ya da ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı, sarımsağı ve sivri biberi az miktarda sıvı yağla 5 dakika sote edin. Üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Daha sonra bu karışıma haşlanmış makarnayı ekleyip 5 dakika kadar pişmeye bırakın. Son dakika çiğ kremayı içine ilave edip servis tabağa alın ve üzerine tekrar susam serpip süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Sucuklu Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111552
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
2,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
250 gr kalem makarna
350 gr acısız sucuk
2 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 küçük kırmızı ya da yeşil tatlı biber (irice doğranmış)
Doğranmış 1 orta boy soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 1/2 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
1/4 tatlı kaşığı biber
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze reyhan yaprakları (isteğe bağlı)
Makarnayı tarife göre pişirip süzün ve ılık olarak bekletin. Sos için; geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarımsağı, sucuklar kızarana dek pişirin ve yağını süzün. Sütü, reyhanı, biberi ekleyin ve orta ateşte, (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek, arada bir karıştırarak pişirin. Ateşten alarak sosu üzerine gezdirin ve dilerseniz taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
|