|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc905
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
3,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış)
Yarım kangal hindi sucuk
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tuzot
Garnitür için:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı tuzot
3 yemek kaşığı tereyağı
Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın. Sabah hafif haşlayıp süzün. Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı ince kıyın. Tereyağında pembe kavurun. Fasulyeleri üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzotu ekleyip servis yapın.
Pilavı için:
Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın. Tereyağını tencerede kızdırıp susamı ilave edin. Kavrulunca pirinci ekleyin. Tuzot ve 3 su bardağı kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapın.
ML® Pastırmalı Kuru Fasulye için tıklayın ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35778
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2009
3,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuru fasulye
1 kangal sucuk
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil sivri biber
Akşamdan fasulyeyi temizleyip bolca yıkayın. Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun.Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin.Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.
Fotoğraf "sarı yaldız" tarafından gönderildi. 19.10.2014
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46522
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuru fasulye
200 gr. soğan
125. gr. margarin
2 domates
2 yeşil biber
250 gr. sucuk
350 gr. et suyu
Kuru fasulyeyi bir gece önceden suya koyup yumuşamaya bırakın ve ertesi gün haşlayınız. Öte yanda yağı eritip kavurunuz. Daha sora kabukları soyulmuş ve kıyılmış domatesleri ve kıyılmış yeşil biberi de içine katıp kavurunuz. Et suyunu üzerine dökün ve fasulyeyi de içine katıp 1 saat kadar pişiriniz. Herbir yemek tabağının ortasına önceden hazırladığınız pilavı koyunuz kenarlarına kuru fasulyeyi dağıtınız. Kızartmış olduğunuz sucuk dilimlerini ve taze yeşil biberleri kenarlarına şekil vererek koyup servis yapınız.
ML® Sucuklu Kuru Fasulye Pilakisi için tıklayın
Fotoğraf "reaksiyon" tarafından gönderildi. 02.06.2018
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63699
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı kuru fasulye
3 adet domates
3 adet sivri birer
100 gram sucuk
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Akşamdan fasulyeyi ıslatın, ertesi gün haşlayıp süzün. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince kıyıp üzerine ilave edin ve 5 dakika pişirin. Sivri biberi irice doğrayın, rendelenmiş domates ile salçayı da ilave edip karıştırın. 5 dakika daha pişirin. Süzülmüş fasulyeyi, tuzu, şekeri katıp, kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika kısık ateşte pişirin. Sucukları tavada çevirin ve tencereyi ocaktan almadan fasulyenin üzerine ekleyip 1 taşımdaha pişirin. Sonra da sıcak servis yapın.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72452
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2012
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kangal sucuk
2 su bardağı kuru fasulye (sıcak su da ıslatılmış)
1 baş soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tuz
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Üzerine sucuk, biber koyulur ve kavrulur. Daha sonra domatesler ve salça ilave edilir. Üzerine fasulyeler koyulur. 2-3 dakika kavrulur. Tuz ve su (üzerini geçecek kadar) ilave edilir. Düdüklü tencereye koyulur. Düdüğü indikten sonra 20 dk. pişirilir. Piştikten sonra servise alınır.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
Zennube
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2010
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc83238
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2012
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı kuru fasulye
2 kuru soğan
4 sivri biber
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, şeker
100 gram sucuk
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Pişireceğiniz zaman içine bir şey koymadan 35 dakika suda haşlayıp yumuşatın. Üzerine ezilmiş sarımsak, sivri biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Bir tek fasulye az pişmiş diğerleri çiğden karıştırdığınız bu malzemeleri bir güveç kabına alın ve baharatı, şekeri, salçayı ekleyip üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kapak olarak yağlı kağıtla sıkıca hava almayacak şekilde kapatıp 170 derecedeki fırında 1,5 – 2 saat pişmeye bırakın. Daha sonra üzerinin kapağını açıp dilimlenmiş sucukları ekleyin ve 10 dakika daha pişirip çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94067
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2013
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
150 gram sucuk
1 sivri biber
Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Sabah suyunu değiştirin ve düdüklü tencerede bir miktar haşlayın. Ardından tencereye önce tereyağını, salçayı, rendelenmiş soğanları ve biberi ekleyip kavurun. Üzerine suyunu ve içine dilimlenmiş sucukları ekleyip kaynamaya bırakın. Sarımsaklar ve haşlanmış fasulyeyi de içine ekleyip karıştırın. 25 dakika kadar birlikte pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
balerin
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc96498
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014
2,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
3 diş sarımsak
3 sivri biber
100 gr. sucuk
2 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi süzüp üzerini geçecek kadar suda kaynatın. Soğanı tereyağında kavurup salça ve domates ekleyin. İçine fasulyeleri ekleyip bir güveç kabına aktarın. Sarımsak, sucuk ve sivri biberi ekleyin. Biraz su koyarak kapağını kapatın ve 180 derecedeki fırında bir saat pişirin.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99107
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2014
2,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Biber
2 Adet Domates
2 Su bardağı Kuru Fasulye
3 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı sana mutlu aile
10 Dilim Sucuk
Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay kaşığı Tuz
Akşamdan fasulyeler ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır. Tencereye 2 soğan doğranır. Yağ ile hafifçe sarartılır. Rendelenmiş domates ya da salça eklenir, biraz karıştırılıp suyu süzülen fasulyelere 2 bardak haşlama suyu, şeker eklenerek kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra ateş hafifletilir. 10-15 dakika sonra 1 soğan ile sivri biber doğranır, 1-2 kere karıştırılır, tuz atılır. Fasulyeler pişince üzerine pastırma veya sucuk dilimleri dizilir. 10 dakika hafif ateşte bıraktıktan sonra bir kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir süre dinlendirilir.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
şeniz
Aşçı
Kayıt: 12.07.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc99830
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
2,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
100 gram sucuk
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Az şeker
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslayıp sonra 20 dakika kadar haşlayın. Tencereye tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup kavurun. Üzerine de rendelenmiş domatesi ekleyip fasulyeleri ilave edin. 40 dakika kadar ağır ateşte pişmeye bırakın. Son olarak dilimlenmiş sucukları, sarımsakları ve az şekeri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Sucuklu Kurufasulye |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102365
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014
1,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kırmızıbiber
2 soğan
100 gram sucuk
2 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı kuru fasulye
4 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kuru fasulyeleri akşamdan suya bırakın. Daha sonra tencerede tereyağını ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurun. İçine irice doğranmış biberleri, sarımsakları ve salçayı ekleyip karıştırın. 6 su bardağı kadar su üzerine ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca üzerine kuru fasulyeleri ekleyip kapağını kapatın. 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Kısık ateşte uzun sure pişirilirse çok daha lezzetli olduğu için isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Servis yapmadan ince dilimlenmiş sucukları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına aktarıp sıcak olarak ikram edin.
|
Sucuklu Kurufasulye |
|
uçan şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2016
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140821
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2019
763 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kangal ev yapımı sucuk
3 su bardağı kurufasulye
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Kurufasulyeyi bir gece bol suda dinlendirin. Ertesi gün fasulyeyi süzün. Soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda çok hafif soteleyin. Kurufasulyeyi tencereye alın. Salça, tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte, fasulye yumuşayana dek pişirin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
sadıka müezzinoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc143087
Gönderme Tarihi: 29.May.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
Acı sucuk
2 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
4-5 bardak su
1 çay kaşığı acı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Fasulyeleri akşamdan ılık su içinde ıslatın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, irice doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sucukları ilave edip, salçayla birlikte karıştırın. Sucuk miktarını tercihinize göre belirleyin. Yıkanmış ve süzülmüş kuru fasulyeyi de ekleyerek, tekrar karıştırıp birkaç dakika kaşıkla harmanlayın. Suyunu ve tuzunu ekleyip düdüklü tencerede yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc149533
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kuru fasılye
100 gram sucuk
1 kuru soğan
1 sivri biber
1 çay fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kuru soğan ve biber doğranır, bir tencerede sıvıyağ ile yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Üzerine tuz ve salça eklenir, biraz daha kavrulur.
Üzerine pişmiş kuru fasulye eklenir ve sıcak su ilave edilir, biraz daha pişirilir.
Sucuklar yarım daire biçiminde doğranır, bir tavada pişirilir.
Pişirilen sucuklar kuru fasulyeye eklenir, biraz daha beraber kaynatılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159574
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı kuru fasulye
2 adet yeşil biber
2 tane soğan
1 tane havuç
1 tane domates
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 çay kaşığı kekik ve karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve sonrasında hafifçe haşlayın.
Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Sucukları ince ince dilimleyin, tencereye ekleyin ve kavurun. Sonrasında salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tenceredeki karışımın içine patatesi ve havucu ilave edin. Daha sonra içine domatesi ve haşladığınız kuru fasulyeyi de ekleyin.
Baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra yeteri kadar kaynar su ekleyin ve güvecin üzerini kapatın.
Fasulye suyu kaynadıktan sonra güveci tencereye boşaltıp hafif ateşte pişirmeye devam edin. Fasulyeler ağızda dağılır kıvama geldiğinde altını kapatabilirsiniz.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179179
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo ispir fasulye
3 kaşık tereyağı
1 büyük soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım kangal sucuk
Akşamdan fasulyelerimizi bir güzel ayıklayıp iyice yıkıyoruz.
Sonra sıcağa yakın ama sıcak değil suya koyuyoruz ve bir bardak süt ekliyoruz.
Islatma suyuna tuz koymadık ki sütü kestirmesin.
Sabaha iyice şişmiş fasulyelerimizi ıslatma suyuyla 10 dk kaynatıyoruz. Sonra süzüp iyice yıkıyoruz.
Güveç kabımıza tereyağını koyup eritiyoruz ve içine doğradığımız soğanı katıyoruz.
Soğanımız kavrulduktan sonra salçalarını katıp kavuruyoruz.
Fasulyelerini de ekleyip 5 dk kavuruyoruz. Tuzunu sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Bir başka tavada yağsız olarak sucuğumuzu hafif kızartıyoruz.
Pişmeye yakın fasulyemize katıp 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.
|
|