http://www.bandak.gr
Hamuru için:
500 gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir miktar tuz
1/2 fincan zeytinyağı
1 fincan portakal suyu
Dolgusu için:
8 Gouda peynirli sucuk
6 yemek kaşığı ketçap
1 küçük boy yeşil biber
1 çırpılmış yumurta (üzerine sürmek için)
Bir kaba unu, kabartma tozunu,tuzu ve zeytinyağını koyuyoruz. Düşük hızda 3’dakika boyunca mikser yardımı ile çırpıyoruz ve kabarık bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş portakal suyunu ekliyoruz.
Hamuru örtüp dolgusunu hazırlıyoruz. Sucukları dört parçaya kesiyoruz.
Blenderda biberi doğrayıp ketçap ilave ediyoruz.
Hamurdan 32 top elde etmeye çalışıyoruz. Oval şekilde açıp ortasına ketçaplı karışımdan sürüyoruz, üzerine bir parça sucuk ekleyip böreği kenarlarından iyice kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri diziyoruz ve üzerine az miktarda yumurta sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200° hava ile 20’ dakika (kızarana kadar) pişiriyoruz.
|