|
|
Sucuklu Ay Çöreği |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4307
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
3 haşlanmış patates
1 su bardağı erimiş margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş kaşar peyniri
İçi İçin;
1 kangal sucuk (300 gr)
1 domates
1 biber
Haşlanmış patatesi rendeleyin.
Un, 1 su bardağı erimiş margarin, yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice Bu arada iç malzemeyi hazırlayın, bunun için küçük doğranmış sucuğu kendi yağında kavurun, küçük doğranmış biber ve domatesle soteleyinyoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Oval açtığınız hamurların içine sucuk harcı koyun, hamuru rulo yapıp, ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpin orta ısılı fırında üzeri kızarana denk pişirin.
|
Sucuklu Ayçöreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121153
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 su bardağı un
1/2 su bardağı margarin
2 adet patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç harcı için;
½ adet kangal sucuk
1 adet domates
1 adet biber
½ su bardağı kaşar peyniri
Haşlanmış patatesi rendeleyin. Un, erimiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde dört parça koparın.
İç malzemesi için;
Sucuğu kendi yağında kavurun, biber ve domatesle soteleyin. Oval açtığınız hamurların içine sucuklu harcı koyun. Hamuru rulo yapın. Ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün. Kaşar peynirini serpin. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|
Sucuklu Ay Çöreği Tarifleri Açma Tarifleri
|
|