|
|
Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir? |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175365
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2023
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanet.com
Herkes tarafından sevilerek tüketilen sucuk, etten üretildiği için belirli noktalara ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Sucuk yapımı üzerine dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.
Kaliteli et kullanılması,
Kesim sonrası etlerin iyi dinlendirilmiş olması,
pH dengesinin iyi gözetilmesi,
Sucuk yapımında kullanılacak olan etin kemik, kaba yağ, tendo, ligrament, lenf yumruları, büyük damarlar, sinirler ve fascialarından arındırılması,
Üretimde kullanılacak olan yağ, kuyruk yağı ve kabuk yağı olması,
Hamur hazırlanırken et ve yağ oranlarının dengesi iyi ayarlanması,
DFD ve PSE kullanılmaması, ( DFD= Dry Firm Dark, kuru, sert, koyu; PSE= Pale Soft Exudative, soluk, yumuşak, sulu)
Nitrit ve monosakkarit kullanımı tercih edilmesi,
Üretimde kullanılacak katkı maddeleri saf ve mikrobiyolojik kalitesinin yüksek olması,
Olgunlaştırma odasında sucuklar birbirine değmeyecek şekilde asılması,
Nem oranları, hava akımı ve sıcaklık doğru ayarlanması üretimde dikkat edilmesi gereken noktalardır.
|
Evde Yapılmış İyi Sucuk Nasıldır? |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175373
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2023
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanet.com
Hazır ve işlenmiş gıda tüketmiyor ancak yine de iyi sucuk yemek istiyorsanız evde sucuk yapabilirsiniz. Evde iyi sucuğu nasıl yapabilirim konusunda tereddütleriniz var ise yazımız size rehber olacak. Siz de belirli aşamalara dikkat etmeniz halinde evinizde kendi iyi sucuğunuzu üretebilirsiniz. Bu aşamalar şunlardır:
Et seçimi,
Hamurun hazırlanması,
Hamurun tadını kontrol etmek,
Bağırsakların hazırlanması,
Bağırsakların doldurulması,
Kurutma
Et seçiminde her zaman bildiğiniz üreticilere danışmanızda fayda vardır. Sultan Et kıyma kullanarak sucuğunuzu oldukça lezzetli hazırlayabilirsiniz. Ardından evde sucuk yapımı yazımızda belirttiğimiz malzemeleri temin edebilir ve hamurunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Baharat ve eti iyice yoğurduktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bilinene göre evde iyi sucuklar yapmak için hamurun en az iki kez yoğrulması gereklidir. Yoğurma ve dinlendirme sucuktan iyi performans almak için zaruridir.
Hamurunuzu oluşturduktan ve güzelce yoğurduktan sonra en az 3-4; en fazla 12 saat kadar buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. Bu bekletme işleminin ardından hamuru tekrar yoğurmalı ve üzerini temiz bir bez ile örterek 24 saat buzdolabında bekletmelisiniz.
Sucuk hamurunuzu 24 saatin sonunda kontrol etmelisiniz, bunun için hamurdan bir parça alarak köfte gibi pişirebilirsiniz. Ardından bağırsakları talimatlara uygun şekilde hazırlamalı ve doldurmalısınız. Hava almayacak şekilde doldurduğunuz bağırsakları birbirine değmeyecek şekilde asmalı ve kurutmaya bırakmalısınız.
Buzdolabında üç hafta kadar beklettiğiniz sucuğunuz son derece lezzetli olacaktır. İyi sucuk elde etmek görüldüğü gibi kolaydır. Yalnızca belirlenen aşamalara dikkat etmek gereklidir.
|
|
Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir? Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|