| 
 
 
 | 
Sucuk Köfte | 
  | 
Vatandaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1051 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2006 
3,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kıyma
 
20 gr. kimyon
 
10 gr. kırmızı toz biber
 
5 gr. karabiber
 
20 gr. sarımsak
 
10 gr. tuz
 
3 orta boy patates
 
200 gr. domates rendesi
 
2 su bardağı su
 
 
Orta yağlı kıyma ile baharatlar karıştırılır, yoğurulur. İyice yoğurulan karışım 5-6 saat bekletilir. Ardından yuvarlak köfteler hazırlanır ve üzerine patates püresi ve domates sosu konur. 2 su bardağı su ilave edilerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir. Makarna ile servis yapılır.
 
 
 ML® Sucuk Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Sucuk Köftesi | 
  | 
Tufan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2006 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7090 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2006 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gram az yağlı kıyma
 
8 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı irmik
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
yarım çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
Kıymayı yoğurmaya uygun bir kaba koyun. Irmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarmısakları ayıklayın, tuz ile havanda dövün ve diğer malzemelere katın. Bir kaşık su ilave ederek elinizle 2-3 dakika iyice yoğurun. Sonra 10-15 dakika süre ile dinlenmeye bırakın. Yassı veya yuvarlak köfteler yapın, ızgarada veya çok az yağ konmuş yapışmaz tavada pişirin ve sofraya getirin. Kıymayı yağsız bulduğunuz takdirde bir miktar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Pul biber ve biber salçasında tuz bulunduğu için tuz koyarken dikkatli olmak gerekir.
 
 
 ML® Makarnalı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
SUCUK KÖFTESİ | 
  | 
Oktay Usta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16031 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007 
3,215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kıyma,
 
yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon.
 
5 dilim bayat ekmek içi,
 
2-3 baş sararsak,
 
 
Bir kilo yağlıca kıyma alınır. 5 dilim bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve 2 - 3 baş ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Minik köfteler halinde koparılarak kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Sucuklu Salçalı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
SUCUK KÖFTESİ | 
  | 
zagor 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23493 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500gr. kıyma
 
1 bardak ekmek içi
 
tuz
 
1 çay kasığı kırmızı biber,
 
2 baş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
Kıymanın içine ufalanmış ekmek, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon ve ezilmiş sarımsak koyarak iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 6 cm uzunluğunda ince salam haline getirin. Kızgın yağda kızartın.
 
 
Not: Dolapta 1-2 gün bekletilirse daha lezzetli olur.
 
 
 ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
 
  
 | 
Sucuk Köfte | 
  | 
candan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30858 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2008 
5,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr koyun kıyması
 
250 gr dana kıyması
 
5 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Sarımsaklar tuzla ezilir. Üzerine diğer malzemeler katılır ve 5 dakika kadar yoğrulur. Streç filme 5 santim çapında rulo şeklinde sarılır. 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra arzu edilen kalınlıkta daire biçiminde kesilir. Teflan tavada az yağ ile kızartılır.
 
 
 ML® Bulgurlu Sucuk Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Sucuk Köftesi | 
  | 
yorulmaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36243 
Gönderme Tarihi: 06.May.2009 
2,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
Yarım kg kıyma
 
5  diş sarımsak
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı köfte baharı
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Geniş bir kapta kıymayı, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içini, sıvı yağı, baharatları, tuz ile dövülmüş sarımsakları ve tuzu karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın ve iki elinizle köfteyi basürarak yuvarlak şekil verin. Izgarada arkalı önlü kızartın.
  
 | 
SUCUK KÖFTESİ | 
  | 
neriş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.08.2009 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41951 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2009 
3,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER;
 
500 gr çok ince çekilmiş kıyma
 
10 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
tuz
 
kızartmak için  sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI;
 
Sarmısağı çok ince eziniz.Hamur yoğurma kabına kıymayı koyun.Üstüne sarmısağı,kimyonu kırmızı toz biberi,karabiberi ve tuzuda ilave ettikten sonra iyice yoğurun.Kıymayı 24 saat buzdolabında bekletin.Ertesi günü tekrar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.Tavaya çok az yağ koyun ve arkalı önlü köfteleri kızartın.Arkadaşlar bu sucuk köftenin püf noktası kıyma ve malzemelerin birgün bekletilmesir.Süperrr AFİYET OLSUN!
  
 | 
SUCUK KÖFTESİ | 
  | 
Tomris 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47742 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2010 
3,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg dana kıyması
 
1 tane soğan
 
1 tane yumurta
 
1 dilim ıslatılmış bayat ekmek
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
tuz
 
 
Bir kaba kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz, biber, rendelenmiş soğan konularak iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yağa batırılmış elle yuvarlanır. Izgarada ya da tavada kızartılarak pişirilir.
 
 
Not: Yanında fasulye ya da soğan - maydanoz karışımı piyazla servis yapılır.
  
 | 
Sucuk Köftesi | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73749 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
2,440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg koyun budundan kıyma
 
6 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
150 gr tereyağı
 
3 adet domates
 
 
Sarımsaklar dövülür. Kıyma, tuz, kimyon, karabiber ilave edilir ve yoğurulur. Yarım parmak uzunluğunda köfteler yapılır. Yağda kızartılır. Tavadaki yağa domatesler rendelenir,veya salçalı su ilave edilir, kaynatılır. Köfteler içine atılır. İki taşım daha kaynatılır ve servise sunulur.
  
 | 
Sucuk Köftesi | 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101285 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014 
2,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sarımsakları soyup incecik ezdikten sonra kıyma ve istediğiniz bütün baharatları karıştırıp iyice yoğurun. Sucuk içini buzdolabında bir gece üzeri örtülü şekilde dinlendirin, sucuk içini tekrar yoğurduktan sonra 16 eşit parçaya bölün. Bu parçaları avuç içinizde oval ve yassı şekil vererek bir tabağa dizin. Köftelere, biraz sıvıyağ sürdükten sonra çok kızgın tavada veya ızgarada iki tarafını da kızartın. Sıcak olarak servis edin.
  
 | 
Sucuk Köfte | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113807 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2015 
2,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK
 
400 g dana kıyma
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet yumurta
 
50 g biber salçası
 
Tuz
 
 
1 AYTAÇ GURME DANA SUCUK ları ince ince kıyın.
 
2 Soğanı rendeleyin.
 
3 Derin bir kabın içine AYTAÇ GURME DANA SUCUK ları, kıyma, soğan, yumurta, biber salçasını ve tuzu ekleyin ve yoğurun.
 
4 Yoğurduğunuz malzemeden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz şekli verin.
 
5 Izgara tavasını ısıtın. Köfteleri arkaları önlü yaklaşık 6 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sucuk Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150646 
Gönderme Tarihi: 20.May.2020 
1,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram yağlı kıyma
 
3 diş sarımsak
 
1 silme yemek kaşığı galete unu
 
1 silme yemek kaşığı kimyon
 
1 silme yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Bir yoğurma kabına, kıyma, rendelenmiş sarımsak, galete unu, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz eklenir.
 
İyice yoğurulur, biraz dinlendirilir.
 
Köfte harcı 12 eşit parçaya bölünür, yuvarlak ve yassı köfteler yapılarak, kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
200 derece fırında pişirilir, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |