Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Şuale Hamuru (4 adet - 366,305 defa bakıldı)

Şuale Hamuru


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şuale Hamuru

virtiöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc37295
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2009
3,199 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. margarin
4 çorba kaşığı un
1 kahve kaşığı şeker
3-4 yumurta
1 su bardağı su veya 1/2 bardak su
1/2 bardak süt
1 tutam tuz
Vanilya

Bir tencereye yağı, suyu, şeker ve tuzu koyup kaynatın Su kaynayınca unu koyup süratle karıştırarak ve ateşi de biraz azaltarak hamuru 8-10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp hamuru soğumaya bırakın. Hamur hafif soğuyunca buna yumurtaları birer birer kırıp, vanilyayı ilâve edip elinizle karıştırarak yumurtaları hamura yedirîn. Hamur toplu bir şekilde ele yapışıyorsa hamurun kıvamı tamdır. Bazı yerlere yapışıyorsa bazı yerlere yapışmıyorsa yumurta kırmaya devam edilir. Tam yapıştığı zaman kıvam olmuştur. Bu hamuru ucuna bir parmak genişliğinde düz huni takılmış torbaya doldurun. Torba olmadığı zamanlarda kaşıkla da koyabilirsiniz. Fırın tepsisini iyice yağlayarak hamuru aralıklı olarak koni şeklinde tepsiye sıkın, önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 30-40 dakika üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirirken fırın kapağını açmayın. İyice kurumadan fırından almayın. İyi kurumadan fırından alınan hamur dışarı alınınca hava basıncının etkisiyle çöker. Hamurun üzeri hafif pembeleşmeye başlarken bir kere açıp elle kuruyup kurumadığım kontrol edebilirsiniz.


KREMALI ŞU HAMURU

tarifçi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc38184
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2009
2,107 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. tereyağı veya margarin
75 gr. pudra şekeri
2,5 Desilitre su
5 Yumurta
125 gr. un
Bir tutam tuz

Bir kap içine bir bardak su tereyağı bir tutam tuz koyunuz.
Ateş üzerinde kaynamaya başlarken birden unu ilâve ediniz ve tahta kaşık ile karıştırınız.
10 gr. pudra şekeri ilâve ediniz. 10 dakika pişiriniz.
Ateşten alınız. Hafif ılınınca 4 yumurtayı hamura yediırerek karıştırınız.
Yumuşak olan Şu hamurunu pasta krema torbası içine yerleştiriniz.
Yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak torbayı dikey tutarak sıkınız.
Hamur torbasını dikey tutarak bezeleri önce yuvarlak ve sonra kalınlaşıncaya kadar kaldırmadan sıkınız.
Diğer yuvarlaklarıda birbirinden aralıklı olarak sıkınız. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek sıcak fırında 20 dakika kapağını açmadan pişiriniz.

NOT: Şu hamuru bezeleri fırından çıkınca kabarmış lahana biçiminde görünür. Üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis tabağına yerleştirilir.


ŞUALE KREM HAMURU

gündem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc66149
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
3,764 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. margarin
1 su bardağı su, varsa yarısı süt yarısı su da olabilir
125 gr. un (4 çorba kaşığı dolusu)
1 fiske tuz
1 kahve kaşığı tozşeker
Vanilya
3-4 adet yumurta

Bir tencereye yağı, suyu, tozşeker ve tuzu koyup, kaynatınız veya (yarı yarıya süt ve su) karışımıyla hamur daha güzel ve lezzetli olur.
Su kaynayınca unu koyup, süratle karıştırarak ve ateşi de biraz azaltarak hamuru 8-10 dakika pişiriniz. (Pişme kıvamı, hamurun irmik helvası gibi dağılmaya yüz tutar hale gelmesiyle anlaşılır.)
Tencereyi ateşten alıp, hamuru biraz soğumaya bırakınız.
Hamur hafif soğuyunca buna yumurtaları birer birer kırıp, vanilyayı ilâve edip, elinizle karıştırarak yumurtaları hamura yediriniz. (Yumurtaların büyüklüğü ve küçüklüğü, unun kuvvetli veya kuvvetsiz oluşu, hamurun iyi pişmiş veya pişmemiş oluşu, yumurta adedini çoğaltır veya azaltır. Bu bakımdan, yumurtaları birer birer kırıp, iyice karış-tırmalı, kıvamı kontrol edip, sonra diğerlerini kırmalıdır. Yumurta kıvamı şöyle anlaşılır: Hamur toplu bir şekilde ele yapışıyorsa, hamurun kıvamı tamdır. Bazı yere yapışıyor, bazı yere yapışmıyorsa, yumurta kırmaya devam edilir. Tam yapıştığı zaman, kıvam olmuştur. Artık kullanma işlemine geçilir.)
Kıvamı olan hamuru, ucuna bir parmak genişliğinde düz huni takılmış torbaya doldurunuz. (Hunisiz de sıkabilirsiniz. Torba olmadığı zamanlarda kaşıkla da koyabilirsiniz.)
Fırın tepsisini iyice yağlayıp, hamuru aralıklı olarak koni şeklinde ve istediğiniz büyüklükte tepsiye sıkınız
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-40 dakika üstleri hafif pembe bir renk alıncaya kadar pişiriniz.
Pişirirken fırın kapağını açmayınız. Çünkü, açıldığında, içeri giren soğuk hava, kabaran hamura basınç yaparak, hamurun çökmesine sebep olur. İyice kurumadan da fırından almayınız. İyi kurumadan fırından alınan hamur dışarı alınınca yine hava basıncının etkisiyle çöker. Hamurun üzeri hafif pembeleşmeye başlarken bir kere azıcık açıp, elle kuruyup kurumadığını kontrol edersiniz. Kurumadıysa kurumasına kadar bekler, sonra hamuru alırsınız.
Fırından kontrolü yapılarak alınan hamurları biraz soğutunuz.
Sonra bu hamuru hangi amaçla kullanacaksanız, hazırdır.


Şuale

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144404
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2019
957 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı elenmiş un
3 veya 4 yumurta

Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine belirli aralıklarla top şeklinde sıkın.







Şuale Hamuru Tarifleri Hamur İşleri



(4 adet Şuale Hamuru 366,305 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort