| 
 | 
| Sürpriz Kornetler | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48800 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
 2,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 adet milföy hamuru
 2 çorba kaşığı çörekotu
 250 gr labne peyniri
 10 adet kapari
 1 adet taze soğan
 3 çorba kaşığı krema
 Roka yaprağı
 1 adet yumurta
 
 Milföy hamurunu yumuşatmak için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Yumuşayan milföy hamurlarını çörekotu ile birlikte yoğurun. Koni şeklindeki kalıpları zeytinyağı ile yağlayın. Hamurları kalıplara sarın. 1 yumurtanın sarısını fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında her tarafı aynı renk olana kadar pişirin. Ilındıktan sonra külahların içindeki metal kalıpları çıkartın. Taze soğanı  minik minik doğrayın. Karışımı labne peyniri, kapari ve krema ile karıştırın. Karışımı külahların içine doldurun. Kenarlarına roka yaprağı yerleştirip servis yapın.
 
 
 | 
| Su Muhallebisi | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48799 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
 2,389 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 Mevsim meyveleri
 1 su bardağı su
 Şerbeti için :
 500 gr su
 150 gr toz şeker
 1 kahve fincanı portakal suyu
 1 kahve fincanı limon suyu
 1 adet çubuk tarçın
 1 dal Taze nane yaprağı
 Su muhallebisi için :
 1 su bardağı portakal suyu
 1 su bardağı elma suyu
 1 su bardağı toz şeker
 50 gr Bizim Mutfak Buğday Nişastası
 50 gr Bizim Mutfak Pirinç Unu
 
 Su muhallebisi için portakal suyunu, elma suyunu, tozşekeri, nişastayı ve pirinç ununu derin bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynatın. Su muhallebisinin tepsiden kolay çıkması için tepsiyi sudan geçirin fakat kurulamayın. Su muhallebisini 3 cm kalınlığındaki tepsiye yayın. Kıvam alması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Diğer tarafta şerbet için tüm malzemeleri birlikte kaynatın. Çukur servis tabaklarına mevsim meyvelerini alıp üzerine şerbeti dökün. Muhallebiyi kare şeklinde dilimleyin. Servis tabaklarındaki meyvelerin üzerine alıp servis yapın.
 
 
 | 
| Su Muhallebisi | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49245 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
 2,127 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 4 su bardağı su
 2 kahve fincanı Bizim Mutfak Pirinç Unu
 1 su bardağı süt
 1 kibrit kutusu lüle kaymak
 Üzeri için :
 1 su bardağı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 6 çorba kaşığı gül suyu
 1 çorba kaşığı antepfıstığı reçeli
 12 adet taze böğürtlen
 
 Su, süt, lüle kaymak ve pirinç ununu bir tencereye alıp tahta kaşıkla iyice ezin. Çok kısık ateşte, çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tepsiye veya kaselere yayıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tepsiye yaydığınız muhallebiyi eşit karelere kesin ve servis tabağına aktarın. İsteğe göre çeşitli reçeller, pudra şeker, taze meyve veya gül suyu ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |