| 
 | 
| Su Muhallebisi (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86496 Gönderme Tarihi: 05.Şub.2013
 2,458 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 5 bardak su
 3 çorba kaşığı nişasta
 4 çorba kaşığı pirinç unu
 Şeker
 Pekmez
 Gülsuyu
 Ceviz
 Fındık
 Hindistan cevizi
 
 Nişasta, pirinç unu, su ile karıştırılarak tatsız olarak pişirilir. Sonra muhallebi kıvamı alana kadar şekerle pişirin. Uygun servis tepsisine dökerek soğumasını bekleyin. Sonra baklava şeklinde kesin. Üzerine pekmez, gül suyu, ceviz veya fındık dökülerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| SU MUHALLEBİSİ (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51880 Gönderme Tarihi: 21.May.2010
 2,418 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 (Arzu edildiği kadar) pirinç unu
 (Arzu edildiği kadar) nişasta
 Toz şeker
 Pekmez
 Gül suyu
 Su
 
 Su Muhallebi, bilirsiniz, hazırlanması çok kolay sanılan ama, hayli maharet isteyen, çok hafif, leziz bir tatlı. Malûm, kıvamı tutturmak meselesi...
 İşe başlarken, pirinç unu ile nişastayı tatsız olarak pişirin. Sonra, muhallebi kıvamını alana kadar az şekerle pişirin. Muhallebiyi tepsinize döküp soğumasını bekleyin. Sonra, baklava şeklinde kesin. Üzerine sulandırılmış pekmez ve gülsuyu döküp ikram edin.
 
 
 | 
| Su Muhallebisi (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51941 Gönderme Tarihi: 22.May.2010
 2,305 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Pirinç unu ve nişasta tatsız olarak pişirilir. Muhallebi kıvamında az şekerle pişirilir. Tepsiye dökülerek soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Üzerine sulandırılmış pekmezle gülsuyu dökülür.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |