Kısa URL: https://ml.md/lc150936
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2020
690 defa indirildi / yazdırıldı
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
50 Gr Buğday Nişastası
50 Gr Toz Şeker (Tercihen Pekmez)
1 Lt Su
Soğuk suya buğday nişastası karıştıra karıştıra yedirilir.
15 dakika kısık ateşte topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir, tepsiye dökülür.
Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir.
Ayrı bir kapta pekmez bir miktar su ile inceltilir ve muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuk olarak servis edilir.
Süslemek için tarçın kullanılabilir.
Malzemeler:
1 bardak nişasta
3 bardak su
Şerbeti İçin:
3 bardak şeker veya pekmez
3 bardak su
Yapılışı:
Nişasta ile suyu karıştırarak kaynatırız. Koyulaşıncaya kadar kaynatırız. Sonra bir tepsiye dökeriz. Soğumaya bırakırız. O soğurken şerbetimizi hazırlarız. Başka bir tencereye 3 bardak suyu şekerle karıştırarak kaynatırız. Biraz kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımasını bekleriz. Soğuyan muhallebiyi küçük kareler halinde keseriz. Ilıklaşan şerbeti muhallebinin üzerine dökeriz. İsteğe göre şerbet yerine pekmez de dökebiliriz. Lohusalı kadınlara sıkça bu muhallebi yedirilir.