|
|
Su Mantısı |
|
gIcIk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Sofya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27610
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2008
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı un
Yeterince su
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Domates sosu için:
Yarım paket margarin
1 paket et suyu tableti
1 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. İçine yumurta, su ve tuz koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük bezelere ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Bezeleri ince yufkalar halinde açın ve küçük karelere kesin. Kıyma, kırmızıbiber, tuz ve rendelenmiş soğanı karıştırarak içini hazırlayın. Kestiğiniz karelerin içine bu içten çok az koyun ve bohça şeklinde katlayın. Hazırladığınız mantıları tuzlu suda pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve suyundan biraz ayırın. Sos için margarini tavada eritin ve üzerine salçayı koyup biraz kavurun. Daha sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ederek bir kez daha karıştırın. Et suyunu bir çay bardağında eritip içine atın, biraz karıştırın ve ateşten indirin. Mantıyı tabaklara alıp ilk önce ayırdığımız sudan, daha sonra domates sosundan dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
|
Su Mantısı |
|
şirincik
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64590
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemaliye Tüter
1 ölçü mantı hamuru
İçi için:
300 gr. kıyma
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Üstü için:
2 orta boy domates
1/2 kahve fincanı sıvıyağ veya 1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 orta boy yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 Mantı hamurunu hazırlayıp yufkaları 3 cm. kareler halinde kesin.
2 Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu iyice karıştırın.
3 Kesilen hamurların ortasına yarım çay kaşığı iç koyup, önce üçgen şeklinde kapatın, sonra iki uçlarını birleştirin. Ya da karşılıklı iki ucu, karşılıklı düz kenarın ortasına getirip tepede birleştirin. (Kayık şekli gibi)
4 Mantıları, içine tuz katılmış kaynayan bol suya atıp, 15 dakika haşlayın.
5 Domateslerin kabuklarını çıkartıp küçük parçalara doğrayın ve 1/2 kahve fincanı sıvıyağ veya 1-2 kaşık tereyağla kavurup içine 1 kepçe hamur suyu ve biraz tuz ve kırmızıbiber koyup bir iki taşım kaynatın. Bu sosu mantının içine boşaltın.
6 Servis yaparken üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün.
|
|
Su Mantısı Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|