|
|
Şu Hamuru |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75146
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml. su (2 su bardağı)
200 gr. margarin
2 gr. tuz
15 gr. tozşeker (1 çorba kaşığı)
275 gr. un
8-9 adet yumurta
Derince bir tencereye suyu, margarini, tuzu ve şekeri koyarak, yağın tamamen erimesi için, bir taşım kaynatın.
Unu eleyin. Tencereyi ateşten alın, tahta bir kaşık veya spatula ile sürekli karıştırarak unu ekleyin. Kısık ateşe oturtup, karışım yumuşayıp tencerenin kenarlarına yapışmadan kolayca çevrilinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Ateşten indirip soğumaya bırakın.
Sürekli çırparak, soğumuş karışıma teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurtaları hamura iyice yedirinceye kadar çırpmayı sürdürerek şu hamurunu tamamlayın.
|
ŞU HAMURU (Lahana Hamuru) |
|
tarifçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc38183
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2009
3,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu hamurla küçük kremalı şular yapıldığı gibi ekler bisküvisi, profitrol, benye, sufle, sentonore pastası da yapılmaktadır.
Çalışma tekniği yönünden süt veya su şeker, tuz yağ kaynatılır tahta kaşık ile karıştırılır. Un ilâve edilir. Hamur tencereyi yapışıncaya kadar ateşin üstünde pişirilir. Tencere ateşten alınır ve yumurtalar hamur içine (Ilık iken) birer birer kırılır. Kuvvetlice karıştırmaya devam edilir. Her yumurta kırıldığında karıştırmaya devam edilir.
NOT: Şu Fransızcada lahana anlamına gelir. (Kremalı şu) şu hamuru içine krema koyarak katmerli yuvarlak biçimde pasta şeklini aldığından bu ad verilmiştir. Yemeklerden sonra desert olarak sofrada verilir.
|
Şu Hamuru |
|
nihal ibrişim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2009
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc36191
Gönderme Tarihi: 05.May.2009
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şu hamuru, pişirilmiş bir tür hamura verilen isimdir. Belki siz daha önce adını duymadınız ancak, şu hamuru, ekler, profiterol gibi birçok nefis tatlının yapımında kullanılır. Bu hamur, pişirilmesi esnasında birçok incelik gerektirir. Bu yüzden yapım aşamasını aşama aşama izleyin.
1 Yarım su bardağı süt ve su, 1 tutam tuz, 2 taüı kaşığı toz şeker ve küçük küplere böldüğünüz 100 gram margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın.
2 2 su bardağı unu eleyerek bir kaba alın. Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın. Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın.
3 Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Hamur parlak olmalı, tencereden kolaylıkla ayrılmalıdır. Hamuru soğumaya bırakın. 10 dakika sonra kabartma tozu ilave edin. Karıştırarak hamura yedirin. Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın. Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın. Dilerseniz yumurtaları çırpmadan teker teker hamura yedirebilirsiniz.
4 Bu hamuru sıkma torbasına doldurun. Dilerseniz şekilli olarak dilerseniz beze şeklinde sıkabilirsiniz. Fırın tepsisi yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış olmalı. Hamurları fazla sıkışık dizmemeye özen gösterin. Unutmayın, hamur pişerken kabaracak. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun. 250 derecede 25 dakika pişirin. Pişen hamurları bir fırın ızgarasının üzerine çıkarın.
5 1-2 dakika sonra henüz sıcakken tepsiden alın. Ortadan ikiye kesin. Hamuru soğutursanız keserken parçalarsınız.
6 Hamurunuz hazır. İstediğiniz tatlıyı yapabilirsiniz.
|
|
Şu Hamuru Tarifleri Peksimet Tarifleri
|
|