| 
 
 
 | 
Su Böreği (Tunceli) | 
  | 
yorgun seyyah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131052 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018 
1,195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tunceli Valiliği
 
 
1 kg. un 
 
300 gr. tereyağı 
 
250 gr. peynir 
 
2 adet yumurta 
 
Maydanoz 
 
Nane 
 
Biber
 
 
İnce una iyi açılması için bir miktar zeytinyağı karıştırılır. Malzemeler konarak hamur yapılır. Hamur honça üzerinde oklava ile açılır. Açılan yufkalar kaynar suya batırılıp süzüldükten sonra tepsiye düzgün olarak kat kat yerleştirilir. Yufka katları arasına erimiş yağ, peynir, maydanoz, nane konur, az biber ekilir. Tepsi üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak köz üzerinde pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Su Böreği (Tunceli) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39624 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çemişgezek Belediyesi
 
 
İnce una iyi açılması için bir miktar zeytinyağı karıştırılır, honça üzerinde oklava ile açılır.Açılan yufkalar kaynar suya batırılıp süzüldükten sonra tepsiye düzgün olarak kat kat yerleştirilir. Yufka katları arasına erimiş yağ, peynir, maydanoz, nane konur, az biber ekilir. Tepsi üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak köz üzerinde pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |