Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Su Böreği (Çankırı) (2 adet - 66,665 defa bakıldı)

Su Böreği (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Böreği (Çankırı)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48310
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
2,765 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
1 şeker kaşığı tuz
2 su bardağı su
Un

Malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulacak. Bu hamur 14 eşit parçaya bölünerek pazı yapıldıktan sonra oklava ve un yardımı ile açılacak. Bu arada açtığımız hamurların ınce olmasına özen göstermeliyiz. Teker teker açılan bu hamurlar serilerek hafif kurutulacak. Bu arada derin ve büyük bir tencerede su kaynatılarak içerisine bi tutam tuz atıldıktan sonra, hafifce kuruyan hamurlar ortadan ikiye kesilerek kaynayan suda tek tek haşlanacak. Haşladığımız her hamuru kevgir yardımı ile alarak önceden hazırladığız bir kap dolu soğuk suya koyuyoruz, daha sonra bir deliklinin üzerinde suyunu akıttıktan sonra ısıttğımız ve yöremize özel tereyağımızla yağladığımız tepsiye(sini) yerleştiriyoruz. 7 tane hamura da aynı işlemi yapıyoruz. Ancak her kata erittiğimiz tereyağımızı sürmeyi unutmuyoruz. 7 hamurdan sonra maydonoz ve yöremize özgü desti peynırımizi bol bi şekilde serpiyoruz. Yine her kata tereyağı sürerek kalan 7 tane hamuruda aynı şekilde tepsimize yerleştiriyoruz. En üst kata da tereyağı sürerek ısıttığımız fırında böreğimizi üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Fırından çıkardıktan sonra böreğimizin üzerine biraz su serperek gazeteyle örtüp bir süre bekletirsek daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.


Su Böreği (Çankırı)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145326
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019
1,132 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

6 yumurta
1 çay kaşığı tuz
½ çay bardağı su
Alabildiği kadar un
250 gr. margarin veya tereyağı
İçi için:
2 baş peynir
Maydonoz

Yumurta, tuz karıştırılır.
Un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında biraz daha sert hamur yapılır.
Hamur 15-20 dakika dinlendirilir.
Geniş tencerede bol su ve tuz kaynatılır.
Hamur 12 parçaya ayrılıp pazi yapılır.
Unla açılabileceği kadar açılır ve bekletilir.
Tepsinin dibi yağlanır. Yufkalardan birisi haşlanmadan düzgünce serilir.
Tavada margarin eritilir. Üzeri yağlanır.
Kaynayan suya 10 yufka sıra ile teker teker koyulur.
Delikli ile suya bastırılmaya çalışılır.
Tencerenin içinde yufka balon gibi yukarıya doğru kabarır ve bu şekilde haşlanır.
Haşlanan yufka soğuk suya alınır, sonra ters çevrilmiş kevgirin üstüne serilerek suyunun akması sağlanır.
Eritilen yağla tepsideki yufkanın üstü yağlanır ve üstüne suyu süzülen yufka serilir.
Yufka tepside geniGse içine büzgü yapılarak yedirilir. Bu şekilde üç yufka haşlanıp araları yağlanarak yerleştirilir.
Toplam 4 yufka olunca maydonozlu peGnirin yarısı üstüne serilir.
4 yufka daha haşlanarak araları yağlanır ve tepsiye yerleştirilir.
Peynirin diğer yarısı üzerine eşit şekilde dağıtılır.
Kalan 3 yufka aynı şekilde hazırlanıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir.
En üste pişmemiş son yufka düzgünce serilip üstü yağlanır.
200 C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
İsteğe göre, pişmeden önce veya sonra dilimlenir.
Piştikten sonra da dilimlenebilir. Sıcak servis yapılır.

Not: Su böreğinin arasına Orta ve Atkaracalar ilçelerinde peynir yerine kıymalı iç hazırlanmaktadır.







Su Böreği (Çankırı) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(2 adet Su Böreği (Çankırı) 66,665 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort