| 
 
| 
 
 
 | 
 
STRUDEL | 
 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3159 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
2,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
3 çorbakasigi portakal marmeladi
 
5.5 çorbakasigi toz seker
 
2.5 su bardagi un
 
1 çaykasigi süt 
 
1/2 paket maya 
 
3 elma 
 
1 armut
 
1 yumurta
 
tuz
 
 
6 Kisilik
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Armudu, elmalari soyup çekirdeklerini çikartin, küçük parçlar halinde dograyin. Bir kapta  4 çorbakasigi tozseker, tuz, maya, yumurta, un, ve yumusatilmis margarini karistirin. Eger  hamuru  gerektigi kadar yumusamazsa  bir parça su ilave edebilirsiniz.
 
 Elde ettiginiz hamuru, bir kaç milimetre kalinliginda açin. Üzerine portakal marmeladi sürün.
 
Daha önce dogradiginiz meyveleri marmeladin üzerine yerlestirdikten sonra rulo haline getirin. Firin kabini yaglayin. Elde ettiginiz dürüm biçimindeki hamuru kaliba yerlestirin ve üzerine bir parça süt dökün. Artan  tozsekeri de kattiktan sonra 170 derecede 45-50  dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin.
  
 | 
 
STRUDEL | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74154 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012 
1,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. un
 
1 yumurta akı
 
1 tutam tuz
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
İçi için:
 
4 yumurta
 
30 gr. margarin
 
Bir tutam tuz
 
3 çorba kaşığı şeker
 
500 gr. krem şanti
 
100 gram kuru üzüm
 
Yağlamak için margarin
 
 
Unu bir kaba koyun. Ortasını açın. Yumurta akını 1/8 litre su ile birlikte unun ortasına dökün. Tuz ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra hepsini birlikte iyice yoğurun. Sonra top haline getirip üzerine nemli bez örtün. Sıcak bir yerde yarım saat dinlendirin. Yumurta sarılarını, margarin, tuz ve şeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Kremayı yıkanmış kuru üzümü ilave edin. Yumurta aklarını ayrı olarak çırpıp köpük haline getirin. Sonra dikkatlice diğer karışıma ilave edin. Hamuru unlanmış olan bez üzerinde kare şeklinde açın. Hamurun ortasına 5 cm. kalınlığında hazırladığınız malzemenin 2/3'ini koyun. Hamurun kenarlarını içine kıvırın ve sonra bezin yardımıyla hamuru rulo haline getirin. Ateşe dayanıklı bir kabı iyice yağlayın. Hamuru içine koyun. Kalan malzemeyi üzerine dökün. Kızdırılmış olan fırında 50-60 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
STRUDEL Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |