| 
 
 
 | 
Soyalı Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143200 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 adet tavuk göğsü
 
Yarım çay bardağı soya sosu
 
Yarım çay kaşığı toz zencefil
 
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
15-20 adet kürdan
 
 
İlk olarak yarım santimetre kalınlığındaki tavuk göğsü ya da tavuk bonfileleri ufak kuşbaşı et formunda doğrayın.
 
Derin bir kasenin içinde soya sosu, zencefil ve kırmızı biberi karıştırın. Sonra da doğradığınız tavukları hazırladığımız marine sosunun içinde en az 1 saat bekletin.
 
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tavukları soslarıyla beraber tavaya aktarıp, 10-12 dakika kadar kavurun. Bir kürdana iki ya da üç parça et geçirerek ya da bir servis tabağına etleri boşaltıp, ortasına da kürdanları koyarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Soyalı Tavuk | 
  | 
ibibik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74933 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012 
1,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr tavuk
 
Yarım çay bardağı soya sosu
 
2 adet kuru soğan
 
100 gr pırasa
 
100 gr havuç
 
100 gr beyaz lahana
 
Yarım su bardağı mantar
 
1 çay bardağı mısır tanesi
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
 
Soğan, lahana, havuç, pırasa 10 cm. uzunluğunda ince ince doğranır. Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılarak doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenir. Sebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır. Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine 'Knorr Baharatlı Çeşnimizi' serptikten sonra servise hazırdır.
  
 | 
Soyalı Tavuk | 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70915 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011 
1,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı soya sos
 
1 yemek kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Tavuğu kuşbaşı doğrayın, tencerede kavurun. İçine tuz, pulbiber, kekik ve soya sosunu ekleyip servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |